Artvin’de yaşanan sel Taksim’de protesto edilecek!

8 kişinin hayatını kaybettiği Artvin’deki sel nedeniyle bu akşam saat 19.00’da Taksim Tünel’de eylem yapılacak.
Artvin’de yaşanan sel Taksim’de protesto edilecek!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Artvin'de yaşanan sel nedeniyle yapılacak eylem için çağrı şöyle:

“Sel sonucu Hopa’da 8 canımızı daha yitirdik. Hala haber alamadığımız kayıplarımız var. Arhavi’de, Borçka’da, Hopa’da selin ardından şimdi her yer toprak içinde, çöp içinde. Arkadaşlarımız kendi çabalarıyla yaralarını sarıyor. Bölgeye yardım ekiplerini göndermesi saatler süren devletse bildiğimiz gibi. Söz konusu vali ve AKP yetkilileri olunca yüzlerce çevik kuvveti sel bölgesine getirebiliyor.

8 canımızı aramızdan alan doğal afet değildir. Sermayenin ve başta AKP olmak üzere bölgeyi rant için talana açan hükümetlerin işlediği bir cinayetle daha karşı karşıyayız. Bizler Karadeniz’de yıllardır HES’lere, maden ocaklarına, sahil yolu projesine şimdi de Yeşil Yol’a karşı mücadele eden Şavşat’tan Fatsa’ya direnenleriz. Bizler Türkiye’nin her yerinde doğanın talanına karşı duran çevre örgütleri, kitle örgütleri ve siyasi partileriz. Şimdi de Hopa için, Borçka için, Arhavi için bir aradayız.

Bugün saat 19.00’da Taksim – Tünel meydanında buluşup Galatasaray lisesi önüne gerçekleştireceğimiz yürüyüşe tüm basın emekçisi dostlarımızı bekliyoruz.”

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü