Askeri darbe gibi! Sorgulanmadan tutuklanmaya sevkedildiler!

İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği 1 Mayıs dosyasıyla ilgili kısıtlama kararı verdi. Kararın yazılı şekilde tebliğ edilmesini isteyen 1 Mayıs Kriz Masası avukatlarına ise 'Göstermeyeceğiz' yanıtı verildi. Kriz Masası avukatlarından Onur Şahinkaya kararl
Askeri darbe gibi! Sorgulanmadan tutuklanmaya sevkedildiler!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

İlerihaber'den Meryem Yıldırım'ın haberine göre İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği Cumhuriyet Savcılığı'nın talebiyle 1 Mayıs dosyasıyla ilgili kısıtlama kararı verdi. 1 Mayıs Kriz Masası avukatlarından Onur Şahinkaya ve Ebru Timtik'in İleri Haber'e verdiği bilgilere göre karar sözlü olarak avukatlara tebliğ edildi. Kararın yazılı olarak tebliğ edilmesini isteyen avukatlara ise "Göstermeyeceğiz" yanıtı verildi.

Avukat Şahinkaya gözaltılarla ilgili verdiği bilgi de Komünist Parti üyelerinin ifadelerinin dahi alınmadan doğrudan tutuklanmaya sevk edildiğini aktardı. Kanunda yeri olmamasına rağmen hukuksuz bir biçimde avukat kısıtlamasına gidildiğini söyleyen Şahinkaya "Bir şüpheliye bir avukat şeklinde dayatmaya gidilmiş. Dosyayı inceletilmiyor, deliller inceletilmiyor, savunma yapılması kısıtlanıyor bu şekilde" dedi.

"TÜM HUKUK ARAMA YOLLARI KAPATILDI"

"Tüm hukuk arama yolları kapatıldı" diyen Şahinkaya şunları söyledi: "Savcılık imza dilekçelerini almıyor, polis barikatı var koridorların girişinde, savcılarla görüşülme engelleniyor, vaziyet bu." Şahinkaya ayrıca söz konusu uygulamaların tutanağa bağlandığını belirterek, suç duyurusu yapacaklarını ve kamuoyunun bigilendirileceğini sözlerine ekledi.

HAKİM: GİRECEKSENİZ GİRİN, GİRMEYECEKSENİZ ÇÖZERİZ

Yine 1 Mayıs Kriz Masası avukatlarından Ebru Timtik kapının önünde bekleyen avukatlara tek tek "Her sanığa bir avukat" şeklinde bir bildirim yaptıklarını aktararak "Sonra gittik görüştük. Avukat arkadaşlarımız sınırlama konusundaki engeli kaldırdılar" dedi. Doğal olarak dosyayı incelemek istediklerini belirten Avukat Timtik görevlinin kendilerine "Dosyada gizlilik kararı var, o yüzden dosyanın incelenmesine izin veremeyiz" dediğini aktardı. Timtik avukatların verdiği hukuki mücadele önüne kurulmuş barikatı ise şöyle anlattı: "Burada bir koridor var. Koridorun önünü kesmişler. Biz hiç içeriye giremiyoruz, kimseyi göremiyoruz, avukatları almıyorlar. Avukatlar burada ayakta bekliyor."

Timtik, kararın avukatlara yazılı olarak tebliğ edilmesini istediği Sulh Ceza Hakimi Recep Uyanık'ın cevap olarak "Hayır tebliğ etmeyeceğim. Gelip girecekseniz girin. Girmeyecekseniz CMK'dan (Ceza Muhakemesi Kanunu) Baro'dan (İstanbul) avukat isterim, çözerim bu işi" dediğini aktardı.

KRİZ MASASI EYLEME ÇAĞIRIYOR

Öte yandan 1 Mayıs Kriz Masası yaşanan hukuksuzluklara dikkat çekmek için yarın (4 Mayıs Pazartesi) saat 12.30'da Çağlayan Adliyesi C Kapısı önünde basın açıklaması yapacak.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü