Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay tahliye edildi

Çok sayıda yayıncı ve gazeteci Erdogan ve Alpay'a destek için Çağlayan Adliyesi 23. Ağır Ceza mahkemesi önünde bulunuyor.
Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay tahliye edildi
2016-12-29 16:35:16   Mettre à jour: 2016-12-29 17:03:52    

17:02 Kapatılan Özgür Gündem gazetesinin Yayın Danışma Kurulu üyesi oldukları için tutuklu bulunan yazar Aslı Erdoğan ile dilbilimci Necmiye Alpay için duruşma savcısı tahliye talep etti.

Talebi değerlendiren mahkeme heyeti iki ismin tahliyesine karar verdi.

Özgür Gündem yayın kurulu davası bugün başlıyor. Erdoğan ve Alpay'la birlikte Eren Keskin, Filiz Koçali, Ragıp Zarakolu, Bilge Aykut, tutuklu Zana Bilir Kaya ve  İnan Kızılkaya yargılanıyor.

İnan Kızılkaya ve Zana Kaya, 'araç ve personel yokluğu' gerekçesiyle duruşmaya getirilmedi.

Çok sayıda yayıncı ve gazeteci Erdogan ve Alpay'a destek için Çağlayan Adliyesi 23. Ağır Ceza mahkemesi önünde bulunuyor.

ASLI ERDOĞAN: HUKUK VARMIŞ GİBİ YAPACAĞIM

Savunmasına başlayan Aslı Erdoğan  'Savunmamı hukuk varmış gibi yapacağım.Sekiz kitap, yüzlerce yazının içinden bir kaç kelimenin cımbızla seçilmesi, bir ortaçağ engizisyonudur. Bu yüzyılda, idam yerine düzenlenmiş ağırlaştırılmış müebbet ile yargılanan ilk kadın edebiyatçı olarak tarihe geçtim.' dedi.

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: 'Vicdansiz adalet olmadığı gibi, vicdansiz edebiyat da olmaz.30 yıllık yazarlık yaptıktan sonra silahlı örgüte giren birini duymadım ben! Bir KCK'liyi anlattığım için savcının iddia ettiği gibi KCK'ye girdiysem girmedigim örgüt kalmadı. Ibda-C dahil.'

NECMİYE ALPAY: TUTUKLAMA İNFAZA DÖNÜŞTÜ

Dilbilimci Necmiye Alpay'ın ise savunması şöyle:

'Ben sadece ifade özgürlüğünü savunduğum için ve bu yaklaşımla danışma kurulu üyeliğini kabul ettim. Şeklen de bir günlük yayın yönetmenliği yaptım. Her ikisi de tamamen kağıt üzerinde, şekli bir husustur. Bugüne kadar yazdığım hiçbir yazıdan dolayı tatbikata uğramadım. 4 aydır tutukluyum. Bir anlamda yargısız infaza uğradım. Tutuklama infaza dönüştü. Tahliye ve beraatimi talep ederim' 

Eren Keskin ise 'Özgür Gündem benim için Musa Anter'dir, bu gazetede yazdığı için öldürüldü. Hala fail bulunmadı.' diye konuştu.