Atatürk'e hakaret edip, Özgecan Aslan'la ilgili uygunsuz yorumlar yapan kişi tahliye edildi

Sosyal medya üzerinden Türk bayrağına, Mustafa Kemal Atatürk ve 2015 yılında Mersin'de vahşice katledilen Özgecan Aslan'a yönelik hakaret içerikli söylemlerde bulunan A.Ş. yakalandı. A.Ş., bir videoda da 3 yaşındaki bir çocuğa cinsel istismarda bulunduğunu söyledi.
Atatürk'e hakaret edip, Özgecan Aslan'la ilgili uygunsuz yorumlar yapan kişi tahliye edildi
2021-06-04 17:15:22   Güncelleme: 2021-06-04 17:15:22     DHA

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nü harekete geçiren olay 5 Nisan Pazartesi günü İstanbul'da meydana geldi. İddialara göre; yaşı 18'den küçük olan A.Ş., sosyal medya hesabından Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret etti.

Şüphelinin geçmişte Türk Bayrağı'nı da yırttığı ve görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştığı iddia edildi. Aynı kişinin 2015 yılında Mersin'de öldürülen Özgecan Aslan ile ilgili hakaret içerikli söylemlerde bulunduğu da belirlendi.

Sosyal medyada infial yaratan sözleri sonrasında binlerce paylaşım yapıldı. Büyük tepki toplayan A.Ş. bir videoda da 3 yaşındaki bir çocuğa cinsel istismarda bulunduğunu söyledi.

İstanbul Emniyeti Çocuk Şube Müdürlüğü Polisleri; A.Ş. isimli şüpheliyi Kağıthane İlçesi'ndeki ikamet adresinde gözaltına aldı.

Emniyetteki sorgu işlemlerinin ardından şüpheli,  'Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar' başlıklı '5816 Sayılı Kanuna Muhalefet' ile Türk Ceza Kanunu kapsamında 'Devletin Egemenlik Alametlerini Aşağılama, Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama, Çocuğun Cinsel İstismarı' suçlarından  Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi.

Adliyede savcılığa çıkarılan şüpheli, akli dengesinin yerinde olup olmadığına dair rapor alınması için İstanbul Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gönderildi.