Atatürk'ün fotoğrafına uygunsuz hareketlerde bulunan lise öğrencisine istenen ceza belli oldu

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafına yönelik uygunsuz hareketler yaptığı gerekçesiyle tutuklanan 17 yaşındaki imam hatip lisesi öğrencisi A.E.S. hakkında 'Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret' suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenledi.
Atatürk'ün fotoğrafına uygunsuz hareketlerde bulunan lise öğrencisine istenen ceza belli oldu
2023-09-28 16:00:41   Güncelleme: 2023-09-28 16:00:41    

Geçtiğimiz hafta tutuklanan 17 yaşındaki imam hatip lisesi öğrencisi A.E.S. hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, İstanbul Valiliği il Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün raporuna göre, 8 Temmuz 2023'te sosyal medya üzerinden söz konusu paylaşımın görüldüğü aktarıldı.

İddianamede A.E.S.'nin 20 Eylül'de gözaltına alındığı ve aynı gün tutuklandığı belirtildi.
Atatürk'ün fotoğrafı olduğunu bilmediğini söyledi

İddianamede A.E.S.'nin ifadesinde, 11.sınıf öğrencisi olduğunu, Atatürk fotoğrafına uygunsuz hareketlerde bulunan kişinin kendisi olduğunu ancak bu videonun yaklaşık 2 yıl önce, kendisi 9. sınıftayken çekildiğini, o tarihte sınıfta fotoğraflarla oyun oynadıklarını, eylemi gerçekleştirdiğinde fotoğrafın Atatürk’ün fotoğrafı olduğunu bilmediğini söylediği aktarıldı.

Savcılık, olay tarihinde 15-18 yaş grubunda olduğu anlaşılan A.E.S.'nin yaptığı eylemiyle Atatürk’e alenen hakaret ettiği ve bu suçun basın yoluyla işlendiğine dair kamu davası açmak için yeterli delil bulunduğunu kaydetti.
Hapis cezası talep edildi

İddianamede, A.E.S.'nin 'Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis ile cezalandırılması talep edildi.