Ateistler ABD dolarından şikayetçi olacak!

Doların üzerindeki 'Tanrıya güveniriz' yazısı nedeniyle ateistler mahkemeye başvuracak.
Ateistler ABD dolarından şikayetçi olacak!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2022-04-09 00:46:03    

2005 yılında 'Bağlılık Yemini'nde geçen 'Tanrı’nın buyruğunda bir ulus' ifadesi nedeniyle kızının okuluna açtığı davayı kaybeden Newdow, Dini Özgürlüklerin İadesi Yasası’na başvurarak bu kez ABD dolarının üzerindeki 'Tanrıya güveniriz' yazısını Yüksek Mahkeme’ye taşımaya hazırlanıyor.

Newdow, zorunlu bir gerekçe olmaksızın 'dine yüklenmeyi' yasaklayan Dini Özgürlüklerin İadesi Yasası’nın, kendi davası için de bir zemin sunduğunu savunuyor. Think Progress’e 'Hıristiyanların üzerinde dinsel açıdan onaylamadıkları, örneğin ‘İsa bir yalandır’ gibi bir yazı bulunan bir parayı sürekli ceplerinde taşımak zorunda olduklarını düşünün. Buna ne kadar katlanırlardı' diyen Newdow sözlerine 'Ama ateistler bu toplumda öylesine aşağılanmakta ki, insanlar bu konuda düşünmeye gerek dahi duymuyor' diye devam ediyor.

Newdow’a göre, Amerikan dolarının üzerinde 'Tanrıya güveniriz' yazmasında hükümet adına 'zorunlu bir neden' yok. Ateist aktivist bu nedenle, hem Yüksek Mahkeme’de hem de Dini Özgürlüklerin İadesi Yasalarının yürürlükte olduğu eyalet mahkemelerinde Amerikan dolarının üzerindeki bu yazı nedeniyle hükümeti dava edecek.