Ateizm Derneği: İyilik için dinlere ihtiyaç yok!

Ateizm Derneği tarafından yapılan açıklamada 'Biz Ateistler; kimsenin inanç ve inançsızlık yüzünden birbirine zulmetmediği bir dünya için çalışmaya, çabalamaya devam edeceğiz' denildi.
Ateizm Derneği: İyilik için dinlere ihtiyaç yok!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2022-04-09 00:38:47    

Ateizm Derneği tarafından yazılı bir açıklama yayınlandı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Ateizm Derneği olarak Mart 2015'ten bu yana Şefkat-Der ile birlikte evsizlere çorba dağıtıyoruz ve bunu sevap kazanmak için yapmıyoruz.

Ahlâkı ve iyilikseverliği inanç ile paralel zanneden zihniyetin anlaması gereken şudur ki; biz, ateist, deist, agnostik ve tüm non-teistler, bir dinin emriyle, öğüdüyle değil vicdanımızın sesiyle hareket ediyoruz. İyilik ve yardımseverlik kimsenin tekelinde değildir. Aksine bunlar sosyal bir varlığın sahip olması gereken yüce erdemlerdir.

 

Ateizm Derneği üyeleri ve gönüllüleri olarak İstanbul'da çorba dağıtıyor, İzmir'de çöp topluyoruz. Yakında Ankara'da huzur evi ziyaretleri yapmaya başlayacağız. İhtiyacı olana elimizden geldiğince yardım ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz.

 

İstiyoruz ki; binlerce yıldır sorgusuz sualsiz ayrıcalıklar elde edip, dinden nemalanan kirli zihinlerin, ateist ve non-teistleri, hasır altında saklanan gerçekleri insanların görmelerini ve akıllarını daha verimli kullanmalarını sağladıklarından, elde etmiş oldukları ayrıcalıkları yitirecekleri korku ve kaygısıyla, bizleri, her türlü ahlaksızlığın ve kötülüğün kaynağı olarak nitelendirip, 'katli vaciptir' diyerek hedef gösterdikleri, insanlık vicdanında yeri olmaması gereken, kirli bir propagandayı ısrarla sürdürdükleri anlaşılsın.

 

İstiyoruz ki; hiç kimsenin durdurduk yerde, keyfi olarak, evini barkını terk edip sokaklarda her türlü tehlike, tecavüz ve tacize açık ve korunmasız olarak yaşamak istemediği anlaşılsın.

 

İstiyoruz ki; bu sorunun temelinde yatan sosyo ekonomik, psikolojik ve pedagojik sebep ve travmaların analizi ve teşhisi yapılarak, sağaltıcı çözümler üretilip uygulansın ve kimse de sokaklarda yaşamak zorunda bırakılmasın.

 

İstiyoruz ki; iyiliğin yapılması ve kötülüğün önlenmesi için dinlere ihtiyaç olmadığı anlaşılsın.

 

Biz Ateistler; kimsenin inanç ve inançsızlık yüzünden birbirine zulmetmediği bir dünya için çalışmaya, çabalamaya, sesimizi duyurmaya devam edeceğiz.

Saygılarımızla.
Ateizm Derneği