Avcılar eski Belediye Başkanı Handan Toprak Benli tutuklandı, evinin yanında kazı yapılan kadın çukura düşmüş, sorumlular kollanmıştı

İstanbul merkezli 5 ilde 'İhaleye fesat karıştırma' ve 'Resmi belgede sahtecilik' iddiasıyla adliyeye getirilen Avcılar eski Belediye Başkanı Handan Toprak'ın da aralarında bulunduğu 11 kişi tutuklandı. 10 kişi adli kontrolle serbest bırakıldı. Benli'nin belediye başkanı olduğu dönem bir kadın inşaat çukuruna düşmüş, belediyedeki sahte kimlikli sorumlular kollanmıştı.
Avcılar eski Belediye Başkanı Handan Toprak Benli tutuklandı, evinin yanında kazı yapılan kadın çukura düşmüş, sorumlular kollanmıştı
2022-04-05 13:07:23   Güncelleme: 2022-04-05 13:42:52    

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında; örgütlü olarak 'İhaleye Fesat Karıştırma' ve 'Resmi Belgede Sahtecilik' suçlarından aralarında Avcılar Belediyesi görevlilerinin de bulunduğu 27 şüpheliye yönelik 1 Nisan 2022 tarihinde operasyon yapıldı. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından İstanbul merkezli Ankara, Antalya, Tekirdağ ve Balıkesir'de yapılan eşzamanlı operasyonda 21 kişi gözaltına alındı. Avcılar eski Belediye Başkanı Handan Toprak’ın da aralarında bulunduğu 21 şüpheli emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Küçükçekmece Adalet Sarayı’na sevk edildi.
Avcılar eski Belediye Başkanı Handan Toprak’ın ve belediye çalışanlarının bulunduğu 11 kişi sulh ceza hakimliğine tutuklama talebiyle, 10 kişi de adli kontrole sevk edildi. Eski Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak ve aktif belediye personellerinden 11 kişi tutuklandı. Diğer 10 şüphelinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmalarına karar verildi.

EVİNİN YANINDA YAPILAN KAZIDA ÇUKURA BİR KADIN DÜŞMÜŞ SORUMLULAR KOLLANMIŞTI

Avcılar Gümüşpala Mahallesi,Yeniyuva Sokak No:1 adresinde yapılan inşaat çalışmasında Coşkun Sokak’ta oturan A.S’'nin sınır ihlali yapılarak evinin bahçesinin altının kazılması nedeniyle A.S. kendi evinin bahçesinde 10 metrelik inşaat çukuruna düştü. Ölüm tehlikesi atlatan vatandaş tedavisinin ardından inşaatın sorumluları hakkında şikayetçi oldu.

Avcılar Belediyesi yetkilileri A.S’'ye olayla ilgileneceklerini, avukat tutacaklarını ve sorumluların cezalandırılacağını söylediler. Uzun bir süre yetkililerden yanıt alamayan A.S belediyeyi arayarak bilgi almak istedi, günlerce A.S'’yi oyalayan belediye yetkilileri olayla ilgili ellerinden bir şey gelmediğini, bir şey yapamayacaklarını belirttiler.

Olayın peşini bırakmayan A.S. bir şok daha yaşadı; İbrahim Gümüş sahte kimliğini kullanan müteahhitin belediye çalışanı olduğunu öğrenen A.S şikayetçi oldu. ancak bir süre sonra eline ulaşan tebligatta belirtilen adreste böyle bir şahsın olmadığını 1 hafta içerisinde doğru adres verilmez ise davanın iptal olacağı belirtildi.

A.S. yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

Bu tebigattan anlaşılan şudur; Türkiye’de
birisini öldürseniz ve adresiniz bulunmazsa suçsuz olacaksınız, suçluyu aramak, bulmak devletin görevidir,mağdur olanın değil. İnşaatın yapımı devam ediyor, ruhsat tabelası yok, güvenlik şeridi yok, bahçem kullanılamaz durumda, ciddi bir ölüm tehlikesi atlattım, bu inşaatı kimin yaptığını, nerede oturduğunu bulmak çok mu zor? Yaptığım araştırmalarda İbrahim Gümüş adını kullanan kişinin isminin Zafer olduğunu, sahte kimlik kullandığını ve belediyede çalıştığını öğrendik. Bu konuda yetkilileri göreve çağırıyorum,
hakkımı yasal yollarla da arayamayacaksam ne yapmalıyım? dedi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü