Avcılar'da barış nöbeti!

Barış için Kadın Girişimi sokağa çıkma yasaklarını ve operasyonları protesto ettikleri nöbet eylemlerine devam etti. Avcılar’da yapılan eylemde kadınlar, 'Savaş uzaklarda değil içimizde, geç olmadan ses verin' çağrısı yaptı.
Avcılar'da barış nöbeti!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Barış için Kadın Girişimi’nin Kürt illerinde süren sıkıyönetim uygulamaları, saldırılar ve sivillerin katledilmesine ilişkin başlattığı “Barış nöbeti” eylemlerinin 9’uncusunu İstanbul’un Avcılar ilçesi Havuz Meydanı’nda yaptı. “Hayatı savunmak için barış nöbetindeyiz” pankartı açan kadınlar “Zılgıtlarınıza sesimizi katıyoruz”, “Katliama karşı barış nöbetindeyiz” dövizleri taşıdı. Kadınlar def, ıslık, alkış ve düdüklerle savaşa karşı ses çıkardı.

Eylemde konuşan Nadire Gül, Roboski katliamının 4. yılı olduğunu hatırlattı ve “Roboski’de, Suruç’ta, Ankara’da, Cizre’de, Nusaybin’de bombalar hayatlarımıza düşüyor” dedi. Nadire eylemi yaptıkları Avcılar’ın Ankara katliamında yaşamını yitiren 17 yaşındaki lise öğrencisi Dicle Deli’nin yaşadığı yer olduğunu hatırlattı.

Kürtlere karşı bir soykırım politikasının devreye konulduğunu hatırlatan ve ortaya çıkan “çöktürme” planına değinen Nadire, “Bu katliam planı devreye konulmuş durumda. Cansız bedeni 7 gün kaldırımda bekletilen  için defnedilemeyen cenazeler, anne karnında vurulan bebekler için sesimizi çıkarıyoruz bu vahşete dur diyoruz. Biz kadınlar yürütülen savaş konseptine karşı bir arada olmamız gerektiğini biliyor barış için ses çıkarıyoruz” diye konuştu.

Simge Yardım ise “Katliamlara dur demek için, biz kadınlar barış nöbetine Galatasaray’da başladık, Kadıköy, Fatih, Maltepe, İzmir, Ayvalık, Ankara ve Adana’dan sonra Avcılar’da devam ediyoruz. Kadınlar olarak barış nöbetlerini yaygınlaştırıyor, savaşa karşı ses çıkarıyoruz. Savaş uzakta, bir yerlerde değil, tam içimizde. Savaşa karşı duyarsız ve eylemsiz kalmak mümkün değil, olmamalı. Bu gün bunları söyleyebiliyoruz ama böyle giderse yarın bunları dahi dile getiremeyeceğiz. Herkesi bu nöbetleri büyütmeye, yaymaya ve süreklileştirmeye çağırıyoruz” diye konuştu.

Simge son olarak nöbet eylemlerine 31 Aralık’ta saat 17.30’da Bakırköy Meydanı’nda devam edeceklerini söyledi.

Eylem konuşmaların ardından katledilen kadınlara adanan sinevizyon gösterimi ile son buldu.

Jinha