Avon açıklama yaptı: Hayvanlar üzerinde deney yapmıyoruz!

Vehaber'de yayımlanan 'Bu ürünleri kullanmak hayvanları öldürüyor' başlıklı haberin ardından Avon yazılı bir açıklama yaptı.
Avon açıklama yaptı: Hayvanlar üzerinde deney yapmıyoruz!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Bu ürünleri kullanmak hayvanları öldürüyor haberinin ardından Avon'un yaptığı açıklama şöyle;

Hayvan haklarına saygı, Avon’un ürün güvenliği felsefesinin temel taşlarından biridir. Avon olarak, 25 yıl önce aldığımız bir kararla hayvan testlerini sonlandırarak sektörümüze öncülük etmiş olduk. Bugün de hayvanlar üzerinde testler yapmamakta, bunun yerine hayvan dışı ürün güvenliği test yöntemlerini kullanmaktayız.

Ne yazık ki bazı ülkeler hayvan testlerinin de dahil olabildiği bazı ek güvenlik testlerini zorunlu tutmaktadır. Gerçekleştirdiğimiz işbirlikleri ile hayvan kullanılmayan test metotlarının kullanımını sağlayacak, yönetmeliklerin değişimini teşvik edecek ikna çalışmalarına yön vermeyi sorumluluğumuzun bir parçası olarak görüyoruz. Uzlaşma sağlanamadığı takdirde ise, global ölçekte faaliyet gösteren tüm kozmetik şirketleri gibi, çalışılmakta olan ülkenin yasal gerekliliklerine uymakla yükümlüyüz.

130 yıllık tarihimiz boyunca dünyanın her yerinde; çalışan kadınların desteklenmesi, aile içi şiddetin sona ermesi, çevresel sürdürülebilirlik ve hayvan hakları gibi zorlayıcı konularda olumlu bir değişimin öncüsü olduk. Bizden bu testleri isteyen pazarlardan çekilmek yerine sorumluluk alıp bu ülkelerin hayvan kullanılmayan, bilimselliği kanıtlanmış alternatif yaklaşımlar üretmelerini ve benimsemelerini desteklemekten yanayız. Çin’in yakın zamanda bazı ürünlerde bu talebini kaldırdığını görmek bizi çalışmalarımızda cesaretlendirmektedir.

Amacımız dünyanın her yerinde hayvanlar üzerinde test uygulamasını gerektiren tüm yasal gerekliliklerin tamamen kalkmasıdır.

Konuyu bu bilgiler ışığında değerlendirmenizi rica ederiz.

Saygılarımızla,

AVON Türkiye

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü