Avrupa Sosyalistler Partisi: Ekrem İmamoğlu ile dayanışma içindeyiz; bu, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından demokrasiye yönelik bir saldırıdır

Avrupa Sosyalistler Partisi (PES), İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında çıkan mahkumiyet kararına ilişkin olarak, '2 yıldan fazla hapis cezasına çarptırılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile dayanışma içindeyiz' açıklamasını yaptı.
Avrupa Sosyalistler Partisi: Ekrem İmamoğlu ile dayanışma içindeyiz; bu, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından demokrasiye yönelik bir saldırıdır
2022-12-15 03:05:46   Güncelleme: 2022-12-15 03:28:21    

İstanbul 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nin İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verdiği 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak cezasına ilişkin uluslararası tepkiler de geldi.

PES: Ekrem İmamoğlu ile dayanışma içindeyiz

Avrupa Sosyalistler Partisi (PES), '2 yıldan fazla hapis cezasına çarptırılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile dayanışma içindeyiz. Bu, kendisine karşı çıkan, demokratik yollarla seçilmiş temsilcileri görevden almak da dahil, iktidarı elinde tutmak için her türlü yola başvuracak Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından demokrasiye yönelik bir başka saldırıdır' açıklamasını yaptı.

AB-Türkiye Parlamento Delegasyonu Başkanı Lagodinsky: Ekrem İmamoğlu aday olabilmelidir!

AB-Türkiye Parlamento Delegasyonu Başkanı Sergey Lagodinsky ise 'Bu akıl almaz bir gelişme. Gerekçeler apaçık. Türkiye'nin son umudu, demokratik seçimlerin az da olsa kalan güvenilirliğidir. Bu da siyasallaşmış adalet tarafından tehlikeye atılmamalıdır. Ekrem İmamoğlu aday olabilmelidir!' ifadelerini kullandı.

AP Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor: Türkiye'de adalet vahim bir durumda ve bariz bir şekilde siyasi amaçlar için kullanılıyor! 

Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor da 'Olanaksız gibiydi ama artık oldu: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu 'kamu görevlisine hakaret' iddiasıyla 2 yıl 7 ay hapis ve siyasi yasak cezasına çarptırıldı! Türkiye'de adalet vahim bir durumda ve bariz bir şekilde siyasi amaçlar için kullanılıyor. Çok acı bir gün' açıklamasını yaptı.