Avukatı açıkladı:FOX TV Haber Müdürü Ercan Gün tutuklanmadı!

Gün, darbe soruşturması kapsamında serbest bırakıldıktan sonra Dink soruşturması kapsamında gözaltına alınmıştı.Fox Tv'nin bir başka haber müdürü olan Kubilay Tümen gözaltı kararına tepki göstermişti.
Avukatı açıkladı:FOX TV Haber Müdürü Ercan Gün tutuklanmadı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

FOX TV Haber Müdürü Ercan Gün tutuklandığı iddiasının ardından FOX TV Haber Müdürü Ercan Gün’ün avukatı Çağrı Çetin, müvekkilinin tutuklandığına dair haberleri yalanladı. Çetin, “Ercan Gün, Dink soruşturması kapsamında emniyette halen gözaltındadır. Tutuklandığı yönünde haberler gerçeği yansıtmamaktadır” dedi.

Kubilay Tümen "Hrant Dink'i kimler öldürttü belli değil ama Hrant'ın katiline bayrak önünde poz verdirenleri ortaya çıkaran Ercan Gün şu an gözaltında. Mahkeme serbest bıraktı ama  bir başka dosya nedeniyle gözaltına alındı. İnanıyoruz gazetecilik suç değildir. Ben, mesleği sadece gazetecilik olan bir TC vatandaşıyım. Ercan Gün de gazetecidir. Kurunun yanında yaş da yanmasın." açıklaması yapmıştı.

Gün, 15 Temmuz sonrası medyaya yönelik başlatılan operasyonlar kapsamında gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, daha sonra Dink soruşturması kapsamında tekrar gözaltına alınmıştı.