AVUKATLAR MECLİSE YÜRÜYOR!

Hakan Canduran, İç Güvenlik Paketi'ne karşı Türkiye'nin dört bir yanından bir araya gelecek avukatlarla birlikte Meclis'e yürüyeceklerini açıkladı.
Avukatlar meclise yürüyor!
2020-08-11 06:40:55   Mettre à jour: 2021-09-05 00:13:37    

Ankara Barosu Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Canduran, İç Güvenlik Paketi'ne karşı Türkiye'deki tüm barolardan gelecek temsilcilerle Ankara'da eylem yapacaklarını açıkladı. Eylem bugün (16 Şubat Pazartesi) saat 12.00'de Ankara Adliyesi'nde başlayacak.

"MÜDAHALE OLURSA ANLAMI PAKETİN YASALAŞMADAN UYGULANMASIDIR"
Amerika'nın Sesi radyosuna konuşan Canduran, Ankara Valiliği ve Emniyeti'nin Kızılay Meydanı'ndan TBMM'ye yönelik yürüyüşlere izin vermediğinin hatırlatılması ve "polis müdahalesi olmadan yürüyebileceğinizi düşünüyor musunuz?" sorusu üzerine şunları söyledi:

"Düşünüyoruz. Biz gayet masum bir eylem ortaya koyacağız. Cübbelerimizle Adliye'den Meclis'e yürüyeceğiz. Anayasa 34'ncü maddede yer alan sessiz, silahsız, zararsız bir eylem gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Zaten eğer bizlere polis müdahalesi olursa bunun anlamı ‘İç Güvenlik Paketi'nin yasalaşmadan uygulanmasıdır. Silahsız yürüyen cübbeli avukatlara polis müdahalesinde bulunulmasına gerek duyulmamasını bekliyoruz. Bizler sadece anayasal haklarımızı kullanmak istiyoruz.”

"ANAYASA TOPLUMSAL PROTESTO HAKKI TANIYOR"
Ankara Valiliği ile irtibat kurmadıklarını söyleyen Canduran, Anayasa'nın vatandaşlara toplumsal protesto hakkı tanıdığını ve  bunu kullanmak için resmi kurumlardan izne hukuken gerek olmadığını belirtti. En azından İç Güvenlik Paketi öncesi yapılacak yürüyüşte Hükümet'in sivil toplumun protesto hakkına yaklaşımını göreceklerini kaydeden Canduran, "Eğer biber gazı sıkılırsa, engelleme olursa, şiddet olursa bizim iddia ettiğimiz üzere İç Güvenlik Paketi yasalaşmadan uygulandığı ve bunun sonuçları görülecektir. Zaten biber gazından Güvenpark'ta kuşlar gibi hayvanlar da sıkıntı yaşıyor. Umarız böyle olmaz” dedi.