Avukatları her yolu deniyor: Timur Cihantimur kaçmadı, anne sözü dinledi

İstanbul'da hakimiyetindeki spor otomobille bir kişiyi öldürüp ABD'ye kaçan 17 yaşındaki Timur Cihantimur'un avukatları müvekkillerinin psikolojisinin bozulduğu iddia edip kefaletle serbest kalması için 'psikiyatri raporu' sundu.
Avukatları her yolu deniyor: Timur Cihantimur kaçmadı, anne sözü dinledi
2024-08-18 09:37:12   Güncelleme: 2024-08-18 09:46:23    

İstanbul Kemrburgaz'da ünlü Estetik Cerrah Bülent Cihantimur ve Yazar Eylem Tok'un 17 yaşındaki oğlu Timur Cihantimur, son hızla yol kenarındaki Oğuz Murat Aci ve arkadaşlarına çarptı.

Timur Cihantimur, yaralılara yardım etmek yerine annesi ile birlikte yerdeki telefonları toplayıp ABD'ye kaçtı. Bir çocuk babası Oğuz Murat Aci de vefat etti.

VOA Türkçe'den Can Kamiloğlu'nun haberine göre; Türkiye'nin talebi ile annesi ile birlikte tutuklanan Cihantimur'dan kritik hamle geldi.

ŞİDDETE UĞRAMIŞ

Cihantimur'ın ABD'nin Newark şehrinde tutulduğu yerleşkede şiddete uğradığı öğrenildi.

Cihantimur'un avukatları 38 sayfalık bir dileçe ile müvekkillerinin saldırının ardından psikolojisinin bozulduğunu öne sürdü. Avukatlar, psikiyatri raporu sunup Cihantimur'un kefalet serbest bırakılmasını istedi.

ABD mahkemesi, Cihantimur'un daha önce kaçma riski nedeniyle kefaletle serbest bırakılmasını reddetmişti.

"KAÇMADI ANNE SÖZDÜ DİNLEDİ" SAVUNMASI

Avukatlar, psikiyatrik raporla tekrar ettikleri talepte Cihantimur'un Türkiye'deki kazadan kaçmadığını anne sözü dinlediğini söyledi. Avukatlar şu ifadeleri kullandı:

‘’9 Temmuz 2024 tarihli ret kararı yeniden gözden geçirilmelidir. Ciddi bir kaçma riski olmayan Timur Cihantimur kefaletle serbest bırakılabilir. Müvekkilimiz, ne yargı yetkisinden ne de kazadan kaçmıştır. Türkiye'de kalmak yerine ABD’ye gelmeyi tercih etmiştir. Kaza sırasında on altı yaşındaydı ve annesinin ABD’deki yakınlarının yanına gitme kararına itaat etti. Ne kendine ait bağımsız maddi kaynakları var ne de seyahat belgesi. GPS ile izlenerek koşullu tahliye edilerek Massachusetts'te yaşayan teyzesinin gözetimine verilmesi halinde nasıl kaçabilir. Toplum için herhangi bir tehdit oluşturmamaktadır ve savcılıkta bunun aksini hiçbir zaman iddia etmemiştir. Tahliye kararının şartlar değiştiği için yeniden değerlendirilmesi gerekir’’

Vehaber Menu