Avustralya'da devlet hastanesinden 'Mastürbasyon yapın' tavsiyesi

Avustralya'nın Queensland eyaletine bağlı Brisbane kentinde bulunan devlet hastanesi, Facebook hesabından paylaştığı bir gönderide halka 'Mastürbasyon yapın' çağrısında bulundu.
Avustralya'da devlet hastanesinden 'Mastürbasyon yapın' tavsiyesi
2021-11-04 17:01:04   Güncelleme: 2021-11-04 18:33:19    

Daily Mail'de yer alan habere göre paylaşılan mesajda kent sakinlerine mastürbasyonun sağlığa olan faydaları anlatılarak 'Kendine el uzat' denildi.
Mesajda, 'Mastürbasyon, bir kişinin cinsel tecrübesinin normal ve sağlıklı bir parçasıdır ve sizi neyin memnun ettiğini keşfetmenin mükemmel bir yoludur' ifadelerine yer verildi.
Mastürbasyonun herkes için tercih edilebilir olduğu ve aynı zamanda vücut sağlığına ve cinsel sağlığa çok sayıda faydasının olduğu belirtilen mesajda, 'Bununla alakalı utanç ve korku duygularını azaltmak ve genel manada cinsel sağlığı ve kültürü geliştirmek üzere mastürbasyonla ilgili olumlayıcı mesajları normalleştirmeye çalışmak hepimiz için önemlidir' değerlendirmesinde bulunuldu.

Öte yandan gönderinin altında linki paylaşılan makalede de mastürbasyonun fiziksel ve zihinsel sağlığa olan faydalarına değinildi.
 
Hastaneye göre mastürbasyon, insanlarda endorfin hormonunun salgılanmasını sağlıyor ve bu da zihinsel sağlığın güçlenmesini, menstrüel krampların azalmasını ve beden olumlamayı beraberinde getiriyor.
Hastanenin mesajına çok sayıda sosyal medya kullanıcısı yorum yaptı.
Bazıları, mesajı olumlu karşılarken bazıları da hesabın siber saldırıya uğrayıp uğramadığı sorusunu sordu.
Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü