Avustralya'da yangın nedeniyle binlerce kişi tahliye edildi

Avustralya'nın Victoria eyaletinde büyük bir orman yangınının daha da yayılabileceğini açıklayan yetkililer, yoğun sıcak hava dalgası nedeniyle binlerce eyalet sakinine evlerini tahliye etmelerini söyledi.
Avustralya'da yangın nedeniyle binlerce kişi tahliye edildi
2024-02-28 09:58:30   Güncelleme: 2024-02-28 09:58:30    


Meteoroloji, yaklaşık 56 bin nüfuslu kırsal bir şehir olan Mildura'nın 45 santigrat dereceye (113 Fahrenheit derece) ulaşabileceğini söyledi. 
 
Victoria itfaiye teşkilatından Jason Heffernan, ABC televizyonuna yaptığı açıklamada, 'Bugün itfaiyeciler için çok zorlu bir gün olacak' dedi.
 
Yüzlerce itfaiyecinin hâlâ Melbourne'un 95 kilometre batısındaki Ballarat şehrinde büyük bir yangınla mücadele ettiği belirtildi. Geçen perşembeden bu yana devam eden yangın, şimdiden altı evi yok etti, hayvanları öldürdü ve 20 bin hektardan fazla alanı yaktı. 
 
Bir sıcak hava dalgasının Avustralya'nın iç kesimlerinden gelip Victoria'ya doğru ilerleyerek doğudaki Yeni Güney Galler eyaletine doğru hareket edeceği belirtildi.
 
Heffernan, mevcut hava durumunun yeni yangınlara yol açabileceğini, çarşamba öğleden sonra beklenen güçlü rüzgarların ise Ballarat yakınlarında mevcut yangını yayabileceğini söylerken, insanları evlerini korumak için geride kalma kararlarını yeniden değerlendirmeye çağırdı.