'Ayaklarımı geri istiyorum, engelli kalacağım'

İstanbul Şişli'de boşanma aşamasındaki eşi tarafından birden çok silahlı saldırısıya uğrayarak ağır yaralanan bir çocuk annesi Sabiha Mutlu, eşi Samet Mutlu’nun yargılandığı mahkemeye sedyeyle katıldı. Mutlu, ‘Ayaklarımı geri istiyorum, engelli kalacağım.’ dedi.
'Ayaklarımı geri istiyorum, engelli kalacağım'
2021-07-08 17:25:40   Güncelleme: 2021-07-08 17:25:40     Sabah

Şişli'de yaşayan 28 yaşındaki Samet Mutlu ile 27 yaşındaki Sabiha Mutlu 8 yıl önce evlendi. Sabiha Mutlu, yaklaşık 1,5 yıl önce şiddet gördüğü gerekçesiyle boşanma davası açtı. Mahkeme, 5 yaşındaki kızlarının geçici velayetini annesine vermiş, babasıyla haftada bir gün görüşmesini kararlaştırdı.
23 Mayıs Pazar günü kızını alan Samet Mutlu, annesine teslim etmedi. Kızını almak için Sabiha Mutlu'ya tokat atan Samet Mutlu, sonrasında ateş etti. Ayağından vurulan Sabiha Mutlu, yere yığıldı.
Ateş etmeye devam eden Samet Mutlu, Sabiha Mutlu'yu iki bacağından ve sağ elinden 5 kurşunla yaraladı. Sabiha Mutlu hastaneye kaldırılırken, Samet Mutlu polis ekiplerince yakalanmasının ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

20 YIL HAPSİ İSTENİYOR

Olaya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, şüpheli Samet Mutlu'nun 'eşe karşı kasten öldürmeye teşebbüs' ile 'silahla tehdit' suçlarından 11 yıldan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

SEDYE İLE DURUŞMAYA KATILDI

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan 8 yıllık eşi Samet Mutlu ile yüzleşmek için adliyeye ambulans eşliğinde getirildi.Yürüyemeyen ve tedavisi devam eden Mutlu, sedye ile duruşma salonunda hazır bulundu.

Tutuklu sanık Samet Mutlu Covid-19 testi pozitif çıktığı gerekçesiyle duruşmaya getirilmedi. Taleplerin dinlenmesinin ardından mahkeme duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

'AYAKLARIMI GERİ İSTİYORUM'

Adliye çıkışında açıklama yapan genç kadın Sabiha Mutlu, 'Ben adalet istiyorum. Ayaklarımı geri istiyorum, engelli kalacağım, yatalağım. Cezasını en üst seviyeden almasını istiyorum. Bana 'Televizyonda göründüğü gibi 3 sene yatar çıkarım' diyordu. Evliliğimiz boyunca öldürmeye teşebbüs etti. Bıçak çekti kızım kurtardı. Ceza alsın istiyorum ki diğerlerine örnek olsun.' dedi.

'SABAHLARA KADAR ÖLÜYORUM ANNE DİYE AĞLIYOR'

Genç kadının ardından Anne Sevgi Bircan gözyaşları içerisinde, 'Kızım çocuğunu almaya gittiğinde silahını hazırlayıp kızımı beklemiş. Torunum Azra' ya demiş ki 'Annene kurşun sıkacağım' demiş. Torunumu kızıma vermemiş. Sonra kızıma vurmuş ve arka arkaya ateş etmeye başlamış. Kızım eliyle kafasını korumuş yoksa eli yerine beyninden vurulacaktı. Komşular çevreden saksı fırlatmış onun üstüne durdurmak için. Kızım ile henüz boşanmamışlardı, davaları devam ediyordu. Eğer komşular saksı atmasa kızımı öldürecekti. Zaten 'Seni öldüreceğim, kurtuluşun yok' diyormuş.Tam iki ay oldu. Kızım şuan tuvalete bile kendisi gidemiyor. Kızımın sinir ağrıları çok fazla sabahlara kadar ağlıyor. Doktor ağrıları geçmez kolay kolay diyor. Sabahlara kadar ölüyorum anne diye ağlıyor' dedi.

Vehaber Menu