'Aydın'daki orman yangını kontrol altına alındı'

Türkiye'de orman yangınlarıyla mücadelede yedinci güne girilirken, halk ve yangın söndürme ekipleri yangınları söndürmek için çalışmaya devam ediyor.
'Aydın'daki orman yangını kontrol altına alındı'
2021-08-03 10:24:08   Güncelleme: 2021-08-03 10:24:08    

Türkiye'de pek çok noktada aynı anda başlayan ve henüz tamamen kontrol altına alınamayan orman yangınlarıyla mücadele yedinci gününde de devam ediyor.

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, 6 günde Türkiye'nin farklı illerinde çıkan toplam 144 orman yangınının 134'ünün kontrol altına alındığını, 5 ilde devam eden 10 yangın için mücadelelerin sürdüğünü açıkladı.

10:15

Bakan Pakdemirli: Denizli Buldan Güney yangını kontrol altına alındı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda 'Denizli Buldan Güney yangını kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor' dedi.

Bodrum'da yangın nedeniyle elektriksiz kalan köylere jeneratör ile elektrik sağlanıyor

Bodrum'da yangınlar nedeniyle elektrik kesintisi yaşanmasının ardından köye jeneratörle elektrik sağlandı.

Vali Yardımcısı Arat: Aydın'daki orman yangını kontrol altına alındı

Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde çıkan orman yangınının kontrol altına alındığı bildirildi. Yangının başladığı Başalan mahallesinde incelemelerde bulunan Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Hulusi Arat, Aydın sınırları içinde kalan alanda yangının kontrol altına alındığını söyledi.

Yangının Muğla sınırına da sıçradığını belirten Arat, bölgede söndürme ve soğutma çalışmalarının sürdüğünü dile getirdi.

09:18

Yangın bir yerleşim yerine daha yaklaştı

Sputnik muhabiri Turan Salcı'nın Bodrum'dan aktardığı bilgilere göre, Mazıköy taraflarında etkili olan yangın Mumcular Beldesi'ne yaklaştı. Bodrum'daki yangınla mücadelenin koordinasyonu, bu bölgede oluşturulan merkezden yönetiliyor.

09:04

İspanya'dan iki yangın söndürme uçağı, bir nakliye uçağı ve 27 pilot Türkiye'ye geldi

İspanya'dan iki yangın söndürme uçağı, bir ulaştırma uçağı ve 27 pilot sabah saatlerinde Türkiye'ye geldi.

BBC Türkçe'nin haberine göre, İspanyol yetkililerden yapılan açıklamalarda ülkenin hava kuvvetlerinden Türkiye'deki yangınlarla mücadele için gönderilecek ekibin detayları aktarıldı.

Böylece Avrupa Birliği'nin rescEU programı kapsamında Türkiye'ye gönderilmesi planlanan üç itfaiye uçağı da gelmiş oldu.

08:07

Milas'ta yangın yeniden başladı

Muğla Milas'ta Menteşe'nin Gazeller mahallesinin Bozbayır mevkiinde kızılçam ağaçlarıyla çevrili ormanlık bölgede yangın başladı. Bölgeden yükselen dumanı fark eden çevredekiler, durumu orman ve itfaiye ekiplerine bildirdi.

Muğla'nın Milas ilçesinde ormanlık alanda başlayıp yerleşim yerlerine sıçrayan yangında, Beyciler Mahallesi'ndeki ormanlık alanda çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayıldı. Alevler, Çökertme, Bozolan, Fesleğen, Gökbel mahallelerine sıçramış, bölgede etkili olan rüzgar nedeniyle hızla yayılan alevler Ören Türkevleri mevkisine kadar yaklaşmıştı. Jandarma ekipleri Ören Mahallesi'nden Türkevleri mevkisinden Çökertme güzergahına görevli araçlar dışında geçişlere izin vermiyor.

Rüzgarın sık sık yön değiştirmesi nedeniyle yangına müdahale güçlükle yapılıyor, yoğun dumanlarda müdahaleyi zorlaştırıyor. Türkiye'nin farklı illerinden takviye gelen arazözler ile itfaiyelere ilçedeki bazı İnşaat firmalarına ait beton mikserlerince su taşınıyor. Bölge sakinleri de tankerlerle su desteği veriyor.

06:38

HAYTAP yangın bölgelerinde: 'Köpeklerin büyük bir kısmı bağlı kalmış, zincirde ölenler var'

06:16

Seydikemer’de yangınlar kontrol altına alındı

Muğla’nın Seydikemer ilçesindeki ormanlık alanlarda 4 ayrı noktada aynı anda çıkan yangın ihbarı üzerine teyakkuzda olan ekiplerle birlikte halk seferber oldu. Yapılan çalışmalar sonucunda yangınlar kontrol altına alındı.

Soğutma çalışmalarının devam ettiği Seydikemer’deki yangınlarda halk teyakkuz halinde bekleyişini sürdürüyor.