Baba-oğul, engelli vatandaşı öldürüp serbest kaldılar, aile beraat iptali için Yargıtay yolunda

Antalya'da yüzde 90 engelli Mümin Kara'yı darbedip, öldürdüğü suçlamasıyla yargılanan N.Y. ile oğlu A.Y. hakkındaki beraat kararlarına yapılan istinaf başvurusu reddedildi. Kara ailesi, N.Y. ile A.Y.'nin beraat kararlarının iptali için Yargıtay'a başvuracaklarını söyledi.
Baba-oğul, engelli vatandaşı öldürüp serbest kaldılar, aile beraat iptali için Yargıtay yolunda
2022-10-08 15:49:28   Güncelleme: 2022-10-08 15:49:28    

Kepez ilçesinde, geçen yıl 19 Şubat'ta, yüzde 90 engelli Mümin Kara, yüzde 40 engelli eşi Emine Kara, çocukları Fatma ve Bekir Kara, evlerinin yanındaki işletme sahibi N.Y. ve oğlu A.Y. ile park nedeniyle tartıştı.

İddiaya göre, tartışmanın büyümesiyle N.Y. ile oğlu A.Y., Mümin Kara'yı darbetti. Kara, çevredekilerin yardımıyla kurtuldu. Bu sırada Mümin Kara'nın dili boğazına kaçtı; eşinin ilk müdahalesinin ardından olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Baba ile oğlu, gözaltına alınırken, Mümin Kara da Kepez Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Buradaki ilk müdahalenin ardından Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen Kara'nın kafatasında kırıklar oluştuğu belirlendi.

Kara, hem engeli olan sağ bacağı hem de kırıklar nedeniyle ameliyat edildi. Ameliyat sonrası Kara, yoğun bakıma alındı. Mümin Kara, geçen yıl 28 Şubat'ta, hastanede hayatını kaybetti.

2 kez gözaltına alındılar, serbest bırakıldılar

Olayın olduğu gün ifadeleri alınarak serbest bırakılan N.Y. ile A.Y., 24 Şubat'ta savcının talebiyle tekrar gözaltına alınıp, adliyeye sevk edildi. N.Y., 'kasten yaralama' suçundan tutuklandı, oğlu A.Y. ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Kara'nın ölümü üzerine polis ekipleri, A.Y.'yi de 'kasten öldürmeye yardım etmek' suçundan gözaltına aldı. A.Y., 28 Şubat'ta çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. Tutukluluğa itirazın ardından A.Y., 16 Temmuz'da adli kontrol şartıyla serbest kaldı.


Antalya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasında, tutuklu N.Y. ile tutuksuz oğlu A.Y., delil yetersizliğinden beraat etti. Karar sonrası N.Y. de tahliye edildi.

Mümin Kara'nın ailesi, yeniden yargılama için istinafa başvurdu. İtiraz sonucu geçen hafta Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 1'inci Ceza Dairesi'nde görülen davada, sanıkların beraatine yapılan itirazın reddine karar verildi. Kara ailesi, N.Y. ile A.Y.'nin beraat kararlarının iptali için Yargıtay'a başvuracaklarını söyledi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü