Babacan: Ben ayrıldıktan sonra milli gelir düştü

DEVA Partisi Lideri Ali Babacan, sosyal medyada yapılan röportajında, '2015 benim konuşmama kararımı aldığım dönemler. Şimdi diyorum ki, keşke konuşmama kararımı bozsaydım. Sistem değişikliği yanlış bir iş, felakete götürecek deseydim' dedi.
Babacan: Ben ayrıldıktan sonra milli gelir düştü
2021-12-18 01:17:06   Güncelleme: 2021-12-18 01:17:06    
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cüneyt Özdemir'in sorularını cevapladı. Babacan, konuşmasında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili pişmanlığını dile getirerek, 'Bunun Türkiye'yi bir felakete götüreceğini ben biliyordum. Konuşmama kararı almıştım, keşke konuşsaydım' dedi.
Babacan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

'Bu felaketi̇ i̇nsanlar bi̇rkaç ay sonra anlayacak'

* Şu anda ülkeyi yönetenlerin kasıtlı olarak aldığı kararlarla attığı adımlarla gerçekleştirdiği bir çöküşü yaşıyoruz. Bu durumun nasıl bir felakete yol açtığını insanlar birkaç ay sonra anlayacak. Çok yaygın bir yoksullaşma olacak. Bu krizde zengin ve fakir arasındaki uçurum daha da artacak.

'Asgari̇ ücreti̇n satın alma gücünde düşüş var'

* Asgari ücrette net ele geçen yüzde 50 oldu. Son 20 yılın en yüksek asgari ücret artışı ama asgari ücretin satın alma gücünde çok ciddi düşüş var. 1 Kasım'dan bu yana dolar kurunda artış yüzde 60'ın üzerinde. Dolar kurunun artmasıyla ocakta, şubatta, martta daha yüksek enflasyon olarak yansıyacak. Asgari ücret geçmişe endekslenmiş bir ücret. Gerçek enflasyon yüksek. Ocak ayından itibaren asgari ücret eriyecek çünkü enflasyon yükselecek. Onlar enflasyonla nasıl mücadele edilir bilmiyorlar.