Babacan'dan Kılıçdaroğlu'nun 'Faturalarımı ödemeyeceğim' açıklamasına destek

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Bugünden itibaren gelecek hiçbir elektrik faturamı ödemeyeceğim' açıklamasına ilişkin, protesto ve boykot hakkının vatandaşların en doğal, anayasal hakkı olduğunu belirterek desteklediğini söyledi.
Babacan'dan Kılıçdaroğlu'nun 'Faturalarımı ödemeyeceğim' açıklamasına destek
2022-02-10 15:40:19   Güncelleme: 2022-03-20 17:32:43    

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun elektrik zamlarına ilişkin, 'Bugünden itibaren gelecek hiçbir elektrik faturamı ödemeyeceğim' ifadelerine DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'dan destek geldi. Babacan, protesto ve boykot hakkının vatandaşların en doğal, anayasal hakkı olduğunu belirterek desteklediğini söyledi.

Babacan, bir otelde düzenlenen toplantıda partisinin 'Ekonomi ve Finans Eylem Planı'nı tanıttı.

Babacan, eylem planının beş temel hedefini şöyle sıraladı:

'Birinci hedefimiz Türkiye'yi orta gelir tuzağından kurtarıp, kişi başına milli geliri iktidarımızın birinci döneminin sonunda yüksek gelirli ülkeler grubuna yükseltmektir. İkinci hedefimiz ülkemizi gelir dağılımında OECD içinde en kötü sırada olmaktan kurtarmaktır. Aşırı yoksulluğu yeniden sıfırlamaktır. Üçüncü hedefimiz dünya pazarlarındaki piyasa payımızı artırarak ekonomimizi sürdürülebilir bir dış denge yapısına kavuşturmak ve dünyaya yüksek teknolojiye dayalı, katma değeri yüksek ürün ve hizmet ihraç eden bir ülke olmaktır. İlk üç hedefimizi, Türkiye'nin yıldızını dünya çapında parlatmak amacıyla belirledik. Çünkü, İstiklal Marşı'mızın şairi Mehmet Akif'in dediği gibi 'Dünya koşuyorken yolun üstünde yatılmaz, davranmayacak kimse bu meydana atılmaz' şiarıyla hareket ediyoruz. Bu meydanı dolduracak olanların da DEVA Partisi'nin ehliyet ve liyakat sahibi kadroları olacağını gayet iyi biliyoruz. Dördüncü hedefimiz enflasyonu bir kez daha tek haneli ve düşük rakamlara indirmektir. Yine iş başa düşecek. Beşinci hedefimiz işsizlik oranını tek haneli seviyeye yeniden çekmektir.'

Toplantının sonunda bir gazetecinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun elektrik zamlarına ilişkin, 'Bugünden itibaren gelecek hiçbir elektrik faturamı ödemeyeceğim' ifadelerinin sorulması üzerine Babacan, protesto ve boykot hakkının vatandaşların en doğal, anayasal hakkı olduğunu belirterek desteklediğini söyledi.