Bahçeli: ABD Başkanı Biden'ın şuur kaybıyla boşluğa uzattığı el, teröristler tarafından uzaktan da olsa tutulmuştur

MHP Lideri Bahçeli, 'Türkiye'de geçici koruma statüsü ile bulunuyorken asayişi kim bozuyorsa, derhal sınır dışı edilmelidir' dedi.
Bahçeli: ABD Başkanı Biden'ın şuur kaybıyla boşluğa uzattığı el, teröristler tarafından uzaktan da olsa tutulmuştur
2022-04-19 12:21:10   Güncelleme: 2022-04-19 12:21:10    

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.
Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkanlar şöyle:
Bizim vicdanımız farklılıklara bakmamıştır.
Küresel enflasyonun tırmanışı her ülkenin ortak sancısıdır.
İsrail'in Mescid-i Aksa eylemlerini kınıyorum. Mescid-i Aksa'nın maneviyatına dokunmak küresel bir hata.
Sığınmacıların durumu da herkesin ortak meselesidir. Yerinden kopup Akdeniz üzerinden Avrupa'ya geçmeye çalışan binlerce göçmen boğularak balıklara yer olmaktadır. Sınırlarına dayandıkları ülkelerin kaba gücüne maruz kalanlar hepimizin yürek sızısı. Milli bekamızın tarihsel sürekliliğini taze tutmak başlıca görevimiz. Türk milleti zorda kalanlara uzanacak el, imdat çığlığı atanlara duyarsız kalmamış ve Suriyeli sığınmacılara kapısını açmıştır. Bu tavır asil bir tavırdır. Bu sorun akılcı stratejiyle çözülmelidir. Demografik istikbalimizi düşünmek zorundayız. Sığınmacı konusunu duygusallıktan arınarak, ortak irade ile gündemden çıkarmakla mesulüz. Ülkemizde geçici koruma statüsü ile bulunan Suriyeli sığınmacıları bahane ederek provokatörlük yapanların devrede olduğu net olarak görülmekte. En küçük bir anlaşmazlığın büyütülmesi, topluma yayılması hedeflenmektedir. Dış tertibi de bulunmakta. Bir densizin sokak ortasında oturması dahi ülke gündemini meşgul etmiştir. Türkiye'de geçici koruma statüsü ile bulunuyorken asayişi kim bozuyorsa, derhal sınır dışı edilmelidir.
MHP'nin düzensiz göç konusundaki bakışı açıktır. Düzensiz göç, adı konmamış bir istiladır. Mutlak suretle önüne geçilmelidir. Uluslararası hukuktan doğan sorumluluklarımız vardır. Misafirin süresi sınırlıdır. Her insanın kendi yurdunda yaşamaya hakkı vardır. Bayramda ülkelerine dönen sığınmacıların Türkiye'ye dönmelerine gerek yoktur.
Rusya Ukrayna konusunda Türkiye mücadelesini sürdürmektedir. rol kapmak için kuyruğa giren ülkeler, savaş bölgesine iştahla silah gönderiyor. Rusya, ABD'ye NOTA vermiş, Birleşik Krallık Başbakanı'na da yaptırım kararı almıştır. Hem ABD hem de Birleşik Krallık, barışın değil savaşın taraftar grubu olarak sivrilmiştir. ABD Dışişleri Bakanlığı insan hakları raporu yayımladı. Bu rapor müsveddesinde Türkiye hücuma uğramıştır. zannedersiniz ABD insan hakları sevdalısıdır. Bu bakış küstahtır. Bize göre ABD Dışişleri Bakanlığı'nın yayınladığı insan hakları raporu, FETÖ komplosudur. Raporda deniyor ki, Türkiye Gülen ile darbe arasında bağ var diyor. Ne iddiası? ABD kiraladığı canileri 15 Temmuz'da üzerimize salmadı mı? Bu rapor bizim için yok hükmündedir. Bu raporu kınıyor, iade ediyorum.
Biden'ın şuur kaybıyla boşluğa uzattığı el, teröristler tarafından uzaktan da olsa tutulmuştur. Tavsiyemiz ABD'nin kendi geçmişine odaklanmasıdır.
Gülen ölmeden Türk mahkemelerine çıkacak, hafızadan silinmeyen ihanetin hesabını verecektir.
Teröre vurulan her darbe 'zillet ittifakının' yüzünü düşürmektedir. alayı korku ve telaşa kapılmıştır. İnce hesaplar yapılıyor. İttifak içinde yeni ittifak yapılması polemiği var. Bunların birbirine güveni, Türkiye'nin istikbaline inancı yok. Küsurat partileri ne yapacağını şaşırdı. HDP'nin itirafı 7 partinin ittifakını netleştirdi. 6+1 formatında kurulan şaibeli masa çatlamıştır. Çıkar kavgaları şimdiden zillet partilerini rehin aldı.
Zillet İttifakı henüz adayını bile bulamadı. Bu ittifakın medyaya yuvalanmış ayakları da gün aşırı spekülasyon yapmakta. Toplasanız bir adam etmeyecek ne kadar yorumcu varsa aday o mu olsun bu mu ile milleti oyalamaktadır. Kimi çıkarırsanız çıkarın, mutlak son değişmeyecek.