Bahçeli: Herkes dikkat etsin, bugünkü kurşun gibi ağır ortamda yayı gerilmiş ok gibiyiz, kınından çekilmeyi bekleyen keskin bıçak gibiyiz!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuşuyor.
Bahçeli: Herkes dikkat etsin, bugünkü kurşun gibi ağır ortamda yayı gerilmiş ok gibiyiz, kınından çekilmeyi bekleyen keskin bıçak gibiyiz!
2023-12-26 10:47:24   Güncelleme: 2023-12-26 10:47:24    

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

'Değerli vekil arkadaşlarım, saygıdeğer misafirler, 2023 yılının son grup toplantısında bir aradayız. Gündemdeki konularla ilgili değerlendirmelere geçmeden önce hepinizi hürmetle selamlıyorum. Toplantımızı takip eden vatandaşlarımıza, tüm kardeşlerimize en kalbi selamlarımı iletiyor, şükranlarımı sunuyorum.

Meclis’te kabul edilen bütçe için teşekkür

'Bütçe çalışması devletimize ve milletimize hayırlı olsun. Bütçenin bir bütün halinde değerlendirilmelidir. TBMM onayı ile haklarını doğrudan kullanmaktadır. Bütçe özü ile bir kaynak tahsis meselesidir bu da siyasi bir tercihe dayanmakta. Türkiye'nin yüksek hedeflerini sahiplenmiştir. 2024 yılı bütçesine evet oyu verdik ve arkasında durduk. Genel kurul çalışmalarında gösterdiğiniz tutumunuzdan, tavrınızdan dolayı alayınızı kutluyorum.

Bütçe görüşmelerindeki gerginlikler

'Asıl ve akıl yoksunu iddialardan kaçınan, destekleyici, yapıcı, müdahalesini kürsüden yapan, görüşmeleri ihanet seansı gösterisi haline getirmekten sakınan, kavga çıkarmak için fırsat çıkarmak isteyenlere prim vermeyen Türkiye yüzyılı ilk bütçesinin aşamalarında duyarlılık gösteren emek ve mesai harcayan her vekilimize her bürokratımıza, değerli arkadaşlarımızla birlikte tebrik ve teşekkürlerimi iletiyorum.'

'Maruz kaldığımız ekonomik sorunlar...'

'Cumhuriyet'in 100. yıl dönümünün ivme, ilham ve iradesiyle maruz kaldığımız ekonomik sorunların üstesinden kademe kademe geleceğimize, fiyat istikrarının tesisiyle beraber milletimizin hak ettiği refah, huzur ve ekonomik rahatlamaya kısa süre içinde ulaşacağına canı gönülden inanıyorum. Biz bu haklı mücadelede her türlü fedakarlığı göstermeye mükellefiz.

'Herkes dikkat etsin!'

'Meyhane solcuları, çarkıfelek gibi dönen döndükçe posaları çıkan meydan ve merdane devrimcileri, boğazın iki yakasına konuşlanmış villalardan kerpiçli evlerden çıkan kahramanları küçük gören kokuşmuşluğun son sürümleri, dinizimi diyanetimizi istismar eden bir avuç insanlık müsveddesi, biz nereden geldiğimizi nasıl geldiğimiz şükretmiş bir kalp güzelliğiyle hamdolsun biliyoruz. Peki siz neyi biliyorsunuz, nereye hizmet ediyorsunuz? Kim ya da kimlerin nam hesabına milli varlığımıza nefret saçıyorsunuz. Yok öyle yağma. Hiçbir haine hiçbir kiralık akıl sahibine milli şerefimizi milli geleceğimizi çiğnettirmeyeceğiz. Herkes dikkat etsin, bugünkü kurşun gibi ağır ortamda yayı gerilmiş ok gibiyiz, kınından çekilmeyi bekleyen keskin bıçak gibiyiz.

'Bu vatan toprağın kara bağrında sıra dağlar gibi duranlar sayesinde ebediyen bizim kalacaktır. İç ve dış işgal cephesi çok iyi bilsin ki irademiz milli mücadele iradesidir. Heyecanımız 104 yıl öne dikmen sırtlarında ayağa kalkan seymenlerin heyecanıdır.

Ayrıntılar gelecek...