Bahçeli: Kandil'e gidin, taş taş üstünde bırakmayın!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP grup toplantısında Başbakan Davutoğlu'na seslenerek 'Sayın Davutoğlu, gerekirse Kandil'e gidin, gerekirse orayı taş üstünde taş bırakmayacak derecede yakın;' dedi.
Bahçeli: Kandil'e gidin, taş taş üstünde bırakmayın!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli: "Sayın Davutoğlu, gerekirse Kandil'e gidin, gerekirse orayı taş üstünde taş bırakmayacak derecede yakın; gerekirse de Suriye'nin kuzeyine yıldırım gibi saplanın. YPG'ye top atışlarını durdurun diyen, PYD'yi müttefikliğe terfi ettiren ABD'ye aldırmadan, Rusya'nın provokasyonlarına takılmadan Türkiye'nin gücünü dosta da düşmana da gösterin. Müdafaamız için PKK/PYD'nin bulunduğu, nifak saçtığı her yeri tertemiz yapın ve bu aziz milleti terör illetinden kurtarın" Komisyonun ilk iki toplantında çalışma usulleri ele alınmıştır. Görüldüğü kadarıyla, komisyonun adı ve görevine ilişkin maddelerin müzakereleri sırasında kurulan masa devrilmiştir. CHP, söz konusu komisyonun ismini Türkiye'yi Darbe Hukukundan Arındırma Komisyonu şeklinde değiştirilmesini dayatmıştır. Elbette CHP'ye göre komisyona isim bahane, uzlaşma masasını yıkmak şahanedir. Anayasa'nın ilk dört maddesi herkesten evvel bizim vazgeçilmezimiz, üzerinde pazarlık kabul etmeyecek kırmızı çizgilerimizdir. Fakat hem AKP'nin hem de CHP'nin bu konuda kafaları oldukça karışıktır. CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun Anayasa'nın ilk üç maddesine tutarsız bakışı aslında sır değildir. Ancak bizim dışımızda hiçbir partinin anayasa konusunda samimi olmadığı meydandadır. AKP anayasayı başkanlık sistemiyle peşinen kilitlemiştir. Erdoğan üstüne vazife olmadığı halde anayasa sürecine vadeler biçmiştir" diye konuştu.
 

Devlet Bahçeli şöyle devam etti: "Erdoğan'ın dümen suyunda hareket edip kaçak saraya fiili sözcülük yapan TBMM'nin Sayın Başkanı'nın anayasadan ziyade başkanlık sistemine odaklanması büyük bir talihsizliktir. Ne var ki bu sözünü ettiğim hususlar yeni olmayıp herkesin bildiği çarpıklıktır. CHP'nin uzlaşmadan kaçması bu yönüyle inandırıcı görülemeyecektir. Fırsattan istifade eden TBMM Başkanı'nın CHP olmadan da, diğer partilerle anayasa yapılabileceğini söylemesi maksat ve haddini aşan bir değerlendirmedir. Bize göre ana muhalefet partisi olmadan anayasa yazımına teşebbüs etmek kesinlikle sakıncalı ve mahsurludur. Bu itibarla CHP'nin ikna edilip masaya davetinin sağlanması lazımdır. Aksi takdirde anayasa hazırlığı ölü doğacaktır. Biz Recep Tayyip Erdoğan'ı mutlu etmek, başkanlık hayaline temin etmek için anayasa yapamayız, yapmayacağız. Biz Sayın Kahraman'dan TBMM'ni onurlu bir şekilde temsil etmesini bekliyor, siyasi parti gruplarına parmak sallayan, Erdoğan'ın gizli gündemine kurşun asker gibi uyan tavrından vazgeçmesini ümit ediyoruz."
 

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü