Bahçeli: Ya başları eğilmeli ya da başları ezilmelidir

'38 kişinin öldüğü bombalı saldırı o ülkede bir şeyi değiştirmedi'
Bahçeli: Ya başları eğilmeli ya da başları ezilmelidir
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

Yaygın ve yoğun karşı saldırı vardır. Bu nedenle Türkiye'nin devlet ve toplum hayatı bıçak sırtında tehdit altındadır. Türk milletinin gerilemesi, yetmedi birbirine girmesi, daha ötesi tarihten silinmesi amacıyla sahnelenen oyunlar şiddetlenmektedir. Huzurumuza kast eden odaklar faaldir. Gelecek ümitlerimize taş koyan, engel çıkaran karanlık çevreler hızla faaliyetlerini sürdürmektedir. Elbette cevabımız bitmeyecek, yapılan mücadelemiz gevşemeyecektir.

Allah şahittir ki Türkiye üzerinde hesap yapanlar kaybedeceklerdir. Milletimiz bağımsız yaşamaktan başka seçenek tanımamaktadır. Etnik ve mezhep temelli gerilimleri tırmandırmaya çalışanlata karşı uyanık olmalıyız. Mutlaka saldırıları boşa çıkaracağız. Maalesef şehitlerimiz olmaktadır. Geçen hafta perşembe günü Mardin Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk, PKK'nın hükümet konağına sızarak düzenlediği bombalı saldırıda şehit düşmüştür. Yıllar evvel evladının kaymakam olmasıyla gururlanan babasının, şehadeti karşısında da asaletini bozmaması takdir ve hayranlık vericidir. İşte bu yüksek ahlak, bu toprakları vatan yapan iradeye muhteşem bir örnektir. Fatihler oldukça, fatihini feda etmeye hazır baba dimdik durdukça Allah bu millete yeni bir İstiklal Marşı yazdırmayacaktır. Milletimiz talihlidir, çünkü kahramanlar tüm eli kanlı teröristlere dünyayı dar edecektir. Şehitler ölmez, vatan bölünmez. Bölücüler, bozguncular, yıkım ve çözülmek için şimdiden heyecan yapmasın, bunların alayını ikaz ediyorum. MHP baştan ayağa kırılmadıkça, son ferdine kadar öğütülmedikçe Türk milletinin adı sönemez, tarihi varlığı sökülemez. Bu kararlılığımız asla eksilmeyecektir.

 

Terörle mücadele zor, zor olduğu kadar da maliyetli bir süreçtir. Türkiye küresel güç merkezlerinin maşası olan çok sayıda kanlı örgütün hedefindedir. Demokrasi ve özgürlük kavramlarını ağızlarından düşürmeyen sözde gelişmiş ülkeler, PKK ile kapalı ilişki içindedir. Bombalı araçla gezen, pusu kuran, mayın döşeyen caniler, Avrupa'da baş tacı edilmekte, havalarda gezdirilmektedir. Tetik çeken kirli eller, Paris'te okşanmaktadır. Milletvekilliği dokunulmazlıklarının kaldırılmasından sonra mahkeme çağrılarına kulak tıkayan HDP'lilerin zorla hukuk önüne çıkarılmaları bunların zoruna gitmiştir. Tıpış tıpış gelmeyiz diyen HDP milletvekilleri  patır patır toplanınca AB'nin büyükelçileri anında fos tepkilerini gösterdi. Bunlar HDP'ye arka çıkmak için özgürlük değerlerini çarpıtmışlardır. HDP'lilerin mahkemeye götürüldüğü gün Diyarbakır'da 2'si polis olmak üzere 11 kardeşimiz şehit olmuştu. HDP'liler tutuklanınca kıyametler koparan AB yöneticileri, şehitlerimizin acını bir kez olsun paylaşmadı.

Brüksel Mahkemesi'nin PKK'yı terör örgütü değil de silahlı mücadele yapan örgüt olarak gösterme kepazeliği, hiçbir gerçeği değiştirmeyecektir. Brüksel'deki havalimanına saldırı sonucunda 38 kişinin ölümü, sanıyorum bu ülkede bir şeyi değiştirmedi.

 

Yeni yetme kaşifleri ters köşeye yatırdı. ABD halkı saygı duyulması gereken tavırla Trump’ı başkan seçmiştir. 

Bu ülkedeki başkanlık değişimini kendi vatandaşlarından daha çok önemseyen kesimlerin tavrı dikkat çekicidir. seçimden birgün önce yüzde 99 Hilary manşeti atan gazeteler hükmü çabucak vermişti. 

Trump’ın ABD’yi yeniden büyük güç yapacağım sloganı onay gördü. Sosyal ve ekonomik etkiler siyasal zemin sağlamıştır. Bizim için ABD başkanının kim olduğu önemli değildir. Önemli olan ABD’ye başkanlık eden kişinin bölgesel ve küresel politikalardır.

Değerli arkadaşlarım, demokratik mekanizmalar ilkeleriyle işleyecek yeni başkan sandıktan çıkmıştır. Siyasi teorisyenleri, uzman yorumcular, ABD'yi yeniden keşfetmeye çalışan herkesi ters köşeye yatırmıştır. Ve kader ağlarını örmüş, Turump başkan seçilmiştir. ABD'deki yönetimin değişimi göz ardı edilemez. Yaklaşık 100 yıldır stratejik denklemleri değiştiren, önemli bir ülkedir. Seçimden bir gün önce yüzde 99 Hillary manşeti atan gazeteler, yanılmıştır. Bizim de içimizdeki Clinton lobisine rağmen Turump ipi göğüsledi. İyimserlik beklentilerine ihtiyatla yaklaşıyoruz, İslamofobi diyoruz. Turump'un düşünce ve mesajlarını ürkerek karşılıyoruz. Obama'nın seçilmesiyle değişimin bir devrim geçirdiğini yazanlara kadar pek çok sayıda övgü seslendirilmişti. 

Ne varki Obama'nın geride kalan 8 yılı, beklentileri karşılamadığı gibi savaş ve çatışma olarak faturalandırılmıştır. Bizim yeni başkandan arzumuz FETÖ konusunda bize destek vermesi, Pensilvanya'daki haini kayıtsız şartsız Türkiye'ye iade etmesidir.

 

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü