Bahçeli'nin deprem tweeti 6 yıl sonra yeniden gündem oldu

10 ilde büyük yıkıma neden olan, Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremin 11. gününde bölgeden ölü ve yaralı haberleri gelmeye devam ederken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin seneler önce depremle alakalı attığı bir tweet gündem oldu.
Bahçeli'nin deprem tweeti 6 yıl sonra yeniden gündem oldu
2023-02-16 21:44:45   Güncelleme: 2023-02-16 21:44:45    

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 17 bin 480 kişinin hayatını kaybettiği 17 Ağustos 1999 depreminin yıl dönümünde, 'Japonya’da tek tük yaralanmaya neden olan bir depremin, ülkemizde nasıl oluyor da binlerce insanımızın hayatına kast ettiğini düşünelim' yorumu, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yeniden dolaşıma girdi. 

Gelen pek çok yorum arasında iktidara yönelik eleştiriler de yer aldı. 

Depremin ardından Meclis'te grup toplantılarına devam eden tek parti MHP olmuştu. Bahçeli, son toplantısında deprem bölgesindeki yardımları hedef alarak, 'Devleti bir kenara itip, ahbap çavuş ilişkileriyle yardım toplanması, bu kapsamda paralel bir hat kurulması devletin inandırıcılığını bir nevi gölgelemektir, bizim nazarımızda da itibar edilmemesi gereken bir yanlıştır.  Devletin yapamadığı, yatıştıramadığı ve yetişemediği ne vardır da Ahbapçılar ve Babalacılar akbaba gibi kanat çırpmaktadır?' demişti.