Bahçeli'nin, 'kahramanım' dediği suç örgütü lideri Kürşad Yılmaz'dan Sinan Ateş açıklaması: Tezgâh altında yapılan bir oyun bu

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmesinin ardından MHP ve Ülkü Ocakları sessizliğini korurken, konuya ilişkin açıklama yapan suç örgütü liderliğinden hüküm giyen Kürşad Yılmaz, 'Eğer Sinan Ateş FETÖ'cüyse, onun öldürülmesi kararını veren, bu ocak genel başkanı da olsa o derece FETÖ'cüdür. Ülke bu atmosfere girmişken tezgâh altında yapılan bir oyun bu' dedi. 'Olandan rahatsızlık duyduğum için açıklama yaptım' diyen yılmaz, 'Yeminle söylüyorum açıklama öncesi ne genel başkanla görüştüm ne herhangi bir yetkiliyle görüştüm' ifadesini kullandı.
Bahçeli'nin,
2023-01-06 15:31:09   Güncelleme: 2023-01-06 15:31:09    

Ateş'in Ankara Çukurambar’da öldürülmesi sonrası Kürşat Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 'Mersin'de 17 Mart 2022 yılında 19 yaşında şehit edilen Adana Ülkü ocaklarına bağlı Emrullah Kaplan kardeşimiz unutulmamalıdı. Ülkücü katili ülkücü olamaz' demişti.

'Ben mafya değilim, haksızlığa boyun eğmem'

Saygı Öztürk’e konuşan Yakup Kürşat Yılmaz, 'Ben baba değilim, mafya değilim. Ben, kabadayılığı da kabul etmiyorum. Kabadayı kendisini başkasına anlatamayan, kaba güce başvuran insandır. Ben, haksızlığa boyun eğmem. Ben, mafya denilen insanlarla, karanlık güçlerle mücadele ederek geldim. Bana haksızlık yapılırsa başkaldırırım. Hata yaptımsa, o insandan özür dilerim. Uyuşturucu kaçakçılığı yapanlar, satanlar, PKK, tefeciler, benden korkmasın diyemem. Bazıları kalemiyle, diliyle, bazıları da mücadelesini eliyle yapar' dedi.

'Açıklamamın her kelimesi de bana aittir'

Yılmaz, söz konusu açıklamasıyla ilgili, 'Benim yaptığım açıklamanın özeti şu: Oyunlara gelmememiz, istihbarat güçlerinin oyuncağı olmamamızdır' diyor. Yakup Kürşat Yılmaz, o açıklamayı kendisinin yazmadığı yolunda yapılan yorumlara da yanıt verdi; 'Televizyonda bir milletvekili, ‘Bu tür insanlar konuşmasını beceremezler. Büyük ihtimalle bu konuşma metnini avukatına yazdırmışlar' denildi. Kim isterse, gelsin iki saatlik program yapalım. Eğer benim genel kültürüm onlardan az ise konuşsunlar. Açıklamamın her kelimesi de bana aittir' diye konuştu.

'Ateş FETÖ'cüyse, onun öldürülmesi kararını veren de o derece FETÖ'cüdür; tezgâh altında yapılan bir oyun bu'

Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili olarak, Yılmaz şunları söyledi:

'Ben, seçim atmosferi öncesi vatandaşı uyandırıyorum. Yakınlarımla paylaştım, eğer Sinan Ateş FETÖ'cüyse, onun öldürülmesi kararını veren, bu ocak genel başkanı da olsa o derece FETÖ'cüdür. Ülke bu atmosfere girmişken tezgâh altında yapılan bir oyun bu. Başka bir şey değil. Ama bilerek veya bilmeyerek kullanılıyor insanlar. Türkiye'yi ateşe sürükleten direkt CIA direktörüdür. Ben, bu oyunlara gelinmemesini açıklamamda izah ettim.

'Sinan Ateş FETÖ'cü olabilir. Ama öldürme emrini veren kimse, o da bence FETÖ'cüdür'

Sinan Ateş, FETÖ'cü olabilir. Ama öldürme emrini veren kimse, o da bence FETÖ'cüdür. Bugün polis teşkilatında, diğer kamu kuruluşlarında on binlerce FETÖ'cü var. Ben de 17 yıl FETÖ'cülerin tezgâhları sonucu cezaevinde yattım. Bana çok tekliflerde bulundular, bunlar ifadelerimde var. Ben, böyle diyorum ama bazıları anlamak istediği gibi anlıyor.'

'Yeminle söylüyorum açıklama öncesi ne genel başkanla görüştüm ne herhangi bir yetkiliyle görüştüm'

Yılmaz, böyle bir açıklamayı niçin yaptığı, açıklamasıyla ilgili olarak önceden görüştüğü kişiler olup olmadığı yönündeki soruya da şöyle yanıt verdi:

'Açıklama yapılmayınca bir kargaşa yaşandı. Milletin sakin olmasını, ajan faaliyetlerinin ülkemizde fazla olduğunu, bunlara uymamamız, aklıselimle karar vermemiz ve bu şekilde analiz etmemiz gerektiğini vatandaş olarak söyledim. Olandan rahatsızlık duyduğum için açıklama yaptım. Yeminle söylüyorum açıklama öncesi ne genel başkanla görüştüm ne herhangi bir yetkiliyle görüştüm.'

Vehaber Menu