Bakan Bilgin'den asgari ücret zammı açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, temmuz ayında beklenen memur zamlarına ilişkin olarak, 'Enflasyon ne olursa, enflasyonun üzerinde kamu çalışanlarımızı koruyan oranda ilave zammı yapacağız.' açıklamasını yaptı. Bilgin, asgari ücretle ilgili görüşmelerin sürdüğünü, önümüzdeki hafta açıklanacağını duyurdu.
Bakan Bilgin'den asgari ücret zammı açıklaması
2022-06-24 17:17:41   Güncelleme: 2022-06-24 17:17:41    

Bilgin şu açıklamayı yaptı: 

'Biz bu ekonomideki bütün gelişmeleri sosyal politikalarla desteklemek zorundayız.  3600 ek gösterge meselesini biz bütün çalışanlara ve gruplara yaydık. Daha önce hiç göstergesi olmayanlara gösterge verdik. Temmuz'da yapacağımız düzenlemeyle birlikte bu rakamlar kamu çalışanlarımıza nefes aldıracak. Enflasyon ne olursa, enflasyonun üzerinde kamu çalışanlarımızı koruyan oranda ilave zammı yapacağız.'

Bilgin, 'Türkiye yüzde 5'in üzerinde her büyüdüğünde ekonomi 750 bin istihdam yaratıyor. Yüzde 7 büyüdüğünde 1 milyon istihdam yaratıyor. Geçen yıl Türkiye 1.4 milyon istihdam yarattı. Çözüm yolu ekonominin büyümesini artırmakta. Biz bütün bunları sosyal politikalarla desteklemek zorundayız.' şeklinde konuştu.

Vehaber Menu