Bakan Derya Yanık'ın, koruma altındaki çocuğu ifşa etmesi tepki gördü

Yeni Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın 23 Nisan’da koltuğunu devrettiği çocuğun koruma altında olduğunu açıklaması ve Ramazan diye ikramda bulunmaması tepkilere neden oldu.
Bakan Derya Yanık'ın, koruma altındaki çocuğu ifşa etmesi tepki gördü
2021-04-24 10:37:35   Güncelleme: 2021-04-24 10:46:53    

Yeni atanan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda bakanlık koltuğunu devlet korumasındaki bir çocuğa devretti. Bakan Yanık, 'Tabii Ramazan olduğu için bir şey ikram edemedik. Ramazan’dan sonra aynı evde kaldığı 5 arkadaşıyla birlikte bize misafir olarak gelecek o zaman çikolata ve çay hakkımızı kullanacağız, değil mi?' dedi.

Bakan Yanık’ın koruma altındaki çocuğu ifşa etmesi sosyal medyada tepki topladı. Avukat Hakları Grubu Çocuk Hakları Merkezi tarafından yapılan açıklamada 'Sayın Bakan Derya Yanık’ın koruma altında olan bir çocuğun gizlilik hakkını ihlal ederek ifşa etmesi etik değerlere ve hukuka aykırıdır. Söz konusu çocuğun ve başka çocukların sağlıklı gelişimleri ve güvenlikleri için görüntülerinin yayılmasına lütfen ortak olmayın' dedi.

Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz da 'Bir Aile Bakanı ve Sosyal Hizmetler Bakanı düşünün ki, 23 Nisan’da makama oturacak çocuğun koruma altında olduğunu cümle aleme ilan ediyor. Ramazan ayı diye el kadar çocuğa çikolata vermiyor' paylaşımı yaptı.

 

Vehaber Menu