Bakan Soylu: Ege Denizi'ne gelen gemiler, geri itmelerle rotasını İtalya'ya çeviriyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Ege Denizi’nde geri itmeler var. Geri itmeler olunca zannediyorum; Ege Denizi’ne başka taraflardan gelen gemiler, rotasını İtalya'ya doğru çeviriyorlar' dedi.
Bakan Soylu: Ege Denizi'ne gelen gemiler, geri itmelerle rotasını İtalya'ya çeviriyor
2021-11-19 18:03:38   Güncelleme: 2021-11-19 18:03:38    
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ege Denizi'ndeki geri itmeler sebebiyle göçmenleri taşıyan gemilerin rotalarını İtalya'ya çevirdiğini, Türkiye'nin 8 bin düzensiz göçmenin İtalya'ya gitmesini engellediğini belirtti.
Akdeniz Parlamenterler Asamblesinin (PAM), Kadın Destek Uygulaması'na (KADES) layık gördüğü ödülü İtalya'nın başkenti Roma'da alan ve burada ikili görüşmelerde de bulunan Soylu, buradan ayrılmadan önce temaslarını AA muhabirine değerlendirdi.
Roma'daki temasları sırasında İtalyan mevkidaşı Luciana Lamorgese ile çok verimli bir görüşme yaptıklarını belirten Soylu, 'Bir taraftan terör konu başlığı olarak, diğer taraftan göç, diğer taraftan çok başarılı bir şekilde ortak olarak yürüttüğümüz uyuşturucu operasyonları ve diğer taraftan özellikle kolluk kuvvetlerinin arasındaki ilişki ve eğitim iş birliği ve bütün bunlarla birlikte de hem Afganistan hem Suriye biraz Libya bütün bu meselelerin üzerinde hep birlikte bir değerlendirme imkanı bulduk' dedi.
Soylu, İtalya ile Türkiye'nin yüzleşmek durumunda kaldığı çok ciddi meselenin göç olduğunu belirterek 'Onlar da bunu kabul ediyorlar. Suriye'de iç savaştan itibaren göçte herhangi bir azalma söz konusu değil. Daha ziyade buna eklenenler var. Hem Afrika olsun hem Afganistan, Pakistan, diğer ülkeler olsun ve Suriye'deki sürecin devamlılığı olsun.' değerlendirmesini yaptı.