Bakan Soylu'dan Sedef Kabaş açıklaması: Edepsiz, yanında oturup arkasına sığınanlar daha edepsiz

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, sosyal medya hesabından gazeteci Sedef Kabaş’ın gözaltına duyurdu. Kabaş’a TELE1’de kullandığı ifadeler nedeniyle ‘Cumhurbaşkanına Hakaret’ten soruşturma açılmıştı.
Bakan Soylu'dan Sedef Kabaş açıklaması: Edepsiz, yanında oturup arkasına sığınanlar daha edepsiz
2022-01-22 05:13:20   Güncelleme: 2022-03-25 00:13:56    

Gazeteci-yazar Sedef Kabaş hakkında TELE1’de katıldığı programda kullandığı sözler gerekçe gösterilerek 'Cumhurbaşkanına hakaret' iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Kabaş, gece saat 02.00’de evinden gözaltına alındı.
Gözaltı haberini sosyal medya hesabından duyuran TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ konuya ilişkin paylaşımında, 'Sedef Kabaş şu anda gözaltına alınıyor. Kendisine nedeni tam açıklanmamış, ama sanırım Erdoğan’a hakaret gerekçesiyle Emniyet’e götürülüyor. Olacak şey değil! Çağrılsa sabah ifadeye gidebilecek bir gazeteci üzerinden bütün toplum sindirilmek mi isteniyor?' ifadelerini kullandı.
Kabaş’ın Vatan Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü öğrenildi.

Kabaş ne demişti?

Kabaş, TELE1'deki programda, 'Çok meşhur bir söz vardır. Taçlanan baş akıllanır diye. Ama görüyoruz ki gerçek değil. Ya da tam tersi bir söz vardır. Büyükbaş hayvan bir saraya girdiği zaman o kral olmaz. O saray ahır olur' ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan tepki

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da konuyla ilgili tepkisini sosyal medya hesabından şu sözlerle verdi:
 
'Cumhurbaşkanımızın şahsına ve Cumhurbaşkanlığı makamına yönelik hakaret dolu sözler, söyleyenin zavallı ve müptezel halini ortaya koymuştur. Bu aziz millet, hadsizlere inat Cumhurbaşkanımıza da onun makamına da sahip çıkmaya devam edecek.'

İletişim Başkanı Altun'dan tepki: Cumhurbaşkanımıza hakaret etmek kimsenin haddi değildir

İletişim Başkanı Fahrettin Altun da Kabaş'ın sözlerine tepki gösterdi. Twitter üzerinden bir dizi paylaşımda bulunan Altun, şu ifadeleri kullandı:
 
Siyasetin de muhalefetin de gazeteciliğin de bir ahlakı vardır. Bu ahlakı bu ülkeye çok görenler, kendilerine saygıları olmayan zavallılardır. Bir sözde gazeteci, nefret saçmak dışında bir hedefi olmayan bir televizyon kanalında arsızca sayın Cumhurbaşkanımıza hakaret ediyor!
 
Bu arsızlığı, bu ahlaksızlığı en sert şekilde kınıyorum. Bu yapılan, sadece ahlaksızlık da değildir, siyaset, muhalefet ve gazetecilik adına aynı zamanda sorumsuzluktur. Zira Nurettin Topçu’nun dediği gibi 'ahlak meselesinin merkezine sorumluluk kavramını' koymak gerekir.
 
Bu ahlaksızlık ve sorumsuzluk karşısında demokrasi ve hakkaniyet namına sesimizi yükseltmeliyiz. Üzülerek görüyoruz ki ülkemizde marjinal bir kesim günden güne radikalleşiyor, radikalleştikçe kamusal alanda öfke nöbetleri geçiriyor.
 
Bu unsurlar her platformda seri yalanlar söyleyip, gazetecilik adı altında ucuz dedikodular yapıyor, hakaretler ediyorlar. Hakaret bir hak, bir özgürlük değil, bir suçtur.
 
İfade özgürlüğü adı altında bu ülkeye yıllardır büyük hizmetler yapan Cumhurbaşkanımıza hakaret etmek kimsenin haddi değildir.
Siyasi kabiliyetsizlik radikalizmle, çözümsüzlük hakaretle, bilgisizlik dedikoduyla aşılmaz. Siyaset millete dönerek, gazetecilik haber üreterek yapılır.
 

Cumhurbaşkanlığı makamının onuru, milletimizin onurudur. Cumhurbaşkanlığı makamı, bu milletin iradesini temsil eder. Milli iradeye saldırmak ancak hadsizlerin yapacağı bir iştir. Cumhurbaşkanımıza ve makamına yapılan galiz hakaretleri bir kez daha şiddetle kınıyorum.

AK Partili Çelik'ten Sedef Kabaş'a tepki: Ahlaksızlık ve pespayelik

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, gazeteci Sedef Kabaş'ı eleştirdi.
Çelik, #HaddiniBilSedefKabas etiketiyle yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi:
 
Gazeteci sıfatı taşıyan Sedef Kabaş’ın bir televizyon kanalında Cumhurbaşkanlığı makamını aşağılık sözlerle hedef alması muhalefet değil ahlaksızlık ve pespayeliktir. Bu ahlaksızlığı lanetliyoruz,
 
Milletin oylarıyla seçilmiş seçilmiş Cumhurbaşkanımıza, Devletimizin başına bu çirkin üslupla hitap millete ve milli iradeye hakarettir. Bu ahlaksızlığı mahkum ediyoruz. Bu aşağılık davranışla hukuki ve siyasi olarak en güçlü şekilde mücadele edeceğiz.
Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü