Bakanlıktan Eda Nur Kaplan'ın intiharına ilişkin açıklama

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, polise tecavüze uğradığını söyleyerek şikayette bulunan Eda Nur Kaplan'ın bir gün sonra intihar etmesiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, soruşturma evresinin yakından takip edildiğini bildirdi.
Bakanlıktan Eda Nur Kaplan'ın intiharına ilişkin açıklama
2021-08-09 11:56:07   Güncelleme: 2022-03-29 14:55:30    

Eda Nur Kaplan, 7 Ağustos günü, 15'inci kattaki evlerinin balkonundan atlayarak yaşamına son verdi. Kaplan'ın intihardan bir gün önce polise giderek, 30 Temmuz'da iki kişinin cinsel saldırısına uğradığını bildirip şikayetçi olduğu öğrenildi. Şüphelilerden Mehmet A. gözaltına alındı. Mehmet A.'nın sorgusunda, diğer kişinin adının Yusuf G. olduğu öğrenildi ve yakalanması için çalışma başlatıldı. Mehmet A. ise Emniyetteki ifadesinin ardından delil yetersizliği gerekçesiyle serbest bırakıldı.

18 yaşındaki Eda Nur Kaplan'ın intiharına ilişkin olarak açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, '07.08.2021 tarihinde intihar ederek hayatını kaybeden Eda Nur Kaplan’ı intihara sürükleyen süreç ve ölümüyle ilgili soruşturma evresini yakından takip ediyoruz. Kamu davası açılması halinde de davaya müdahil olarak hukuki süreçte bizzat bulunacağız' ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Ankara'da 18 yaşındaki Eda Nur Kaplan, polise giderek tecavüze uğradığını bildirdi. Gözaltına alınan kişi, 'delil yetersizliğinden' serbest bırakıldı. Eda Nur Kaplan yaşamına son verdi.

Cumartesi saat 01.00 sıralarında Çankaya Alacaatlı Mahallesi'ndeki sitede bir süredir ablasıyla yaşayan Eda Nur Kaplan, 15'inci kattaki evlerinin balkonundan atlayarak yaşamına son verdi. Genç kadının cansız bedeni olay yerinde yapılan incelemenin ardından Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

Kaplan'ın intihardan bir gün önce polise giderek, 30 Temmuz'da iki kişinin cinsel saldırısına uğradığını bildirip şikayetçi olduğu öğrenildi.

Şüphelilerden Mehmet A. gözaltına alındı. Mehmet A.'nın sorgusunda, diğer kişinin adının Yusuf G. olduğu öğrenildi ve yakalanması için çalışma başlatıldı.

Mehmet A. ise Emniyetteki ifadesinin ardından delil yetersizliği gerekçesiyle serbest bırakıldı.

Son mesajında 'Hakkımı yerde bırakmayın' dedi

Eda Nur Kaplan'ın yaşamına son vermeden önce annesine cep telefonundan mesaj attığı aktarıldı.

Mesajda şu ifadeler yer aldı:

'Anne küçük kızın bazı şeylere dayanamıyor artık. Kızını çok harcadılar. Kimseye bir şeyini anlatamadı. Hep içine attı. Ama o da çok birikti. Dayanamıyor artık. Hiçbir şeylerin güzel olacağına inancı kalmadı. Her gün canı acıyacağına bir gün acısın deyip gidiyorum. Hakkını helal et. Ömer'i, ablamı, Aleyna'yı Almanya'yı çok seviyorum. Unutmayın beni. Hakkımı yerde bırakmayın lütfen. Ben katlanamıyorum, dimdik duramıyorum siz durun. Neyse hepinizi çok seviyorum, iyi bakın kendinize. Ben yapamadım ama siz güzel günler için yaşayın.'