Bakırköy’de 1 Mayıs: Çok sayıda gözaltı var!

Tüm giriş çıkışların kapatıldığı Taksim’e 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle çıkmak isteyen gruplara polis müdahale etti.
Bakırköy’de 1 Mayıs: Çok sayıda gözaltı var!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Fotoğraf: ETHA

 

Sendika ve meslek odaları 1 Mayıs’ı Bakırköy Cumartesi Pazarı’nda kutlamayı kararlaştırmıştı.

 

1 Mayıs için İstanbul’da 15 bin polis görevlendirileceği, üç helikopter ve 120 TOMA’nın da hazır bulundurulacağı duyurulmuştu.

 

Taksim çevresinde polis müdahalesi

 

Beşiktaş’tan Taksim’e yürümek isteyen Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) üyesi 20 kişilik bir grup gözaltına alındı. Polis, gözaltı yapmaya çalışırken biber gazı kullandı.

 

Cumhuriyet Caddesi üzerinden Taksim’e çıkmak isteyen Halkevleri üyesi bir gruba ise polis tazyikli su ve copla müdahale ederken, bazı göstericiler gözaltına alındı.

 

Şişli Camii önünde şüphe üzerine durdurulan bir taksideki üç kişi arama sırasında slogan attıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.

 

Piyalepaşa Bulvarı’ndan Taksim’e çıkmak isteyen altı kişi gözaltına alındı. DHA’nın haberine göre, grubun çantalarından molotof kokteylleri, havai fişek, pankart ve soda şişesi çıktı.

 

Mecidiyeköy’de ise Taksim’e yürümek isteyen Kaldıraç, Alınteri, DAF, İnşaat-İş üyelerine polis gaz bombaları ve plastik mermiyle müdahale etti. 

 

Abide-i Hürriyet Caddesi üzerinden Taksim’e yürümek isteyen Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu üyesi yaklaşık 30 kişiye polis, tazyikli su be biber gazıyla müdahale etti. Aralarında gazdan etkilenenlerin olduğu grup, saldırının ardından dağıldı.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü