Barış Pehlivan: 'Devlet Bahçeli ile Süleyman Soylu arasında sıkıntı var', ülkücü yargı mensupları aralarında bu iddiayı konuşuyor

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, MHP lideri Devlet Bahçeli ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında, MHP'li vekil Saffet Sancaklı'nın oğlunun Thodex'in sahibi Faruk Fatih Özer'le ilişkisinden ötürü fikir ayrılıkları olduğuna yönelik söylentiler olduğunu ileri sürdü.
Barış Pehlivan:
2022-09-28 10:27:54   Güncelleme: 2022-09-28 10:27:54    

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, 'Bu dosyada bir gariplik var' başlıklı yazısında yargı kulislerinde konuşulan çarpıcı iddiaları kaleme aldı.

'Duyduğum bu söylenti doğru mu, kuşkuluyum. Ama ülkücü yargı mensuplarının aralarında bu iddiayı konuştuğunu bildiğim için önemsedim' diyen Pehlivan şunları yazdı: 'Devlet Bahçeli ile Süleyman Soylu arasında sıkıntı var. Konu, MHP milletvekili Saffet Sancaklı ile Thodex’in sahibi Faruk Fatih Özer’in ilişkisine dair... Özer’in Arnavutluk’ta yakalanması ve Türkiye’ye iadesi konusunda fikir ayrılıkları mevcut.'

Pehlivan, iddianamenin esas aldığı MASAK ana raporunun yaklaşık yedi ayda geldiğini belirterek, 'MHP milletvekili Saffet Sancaklı’nın oğlu Mert Sancaklı’nın Thodex’in sahibi Faruk Fatih Özer ile ortaklığı biliniyor. Bundandır ki, hem sanık hem de mağdur avukatları Sancaklı’nın da soruşturulmasını talep ediyor. Ancak mahkeme bu talepleri duymazdan geliyor.

Öyle ki... Mahkeme başkanı bu talepleri reddetmekle kalmayıp, Mert Sancaklı’nın ismini anmaktan bile çekiniyor. Son duruşmada özetle 'Bir isim söylemiştiniz ya, ben o talebi reddediyorum' diyor, duruşma salonundakiler 'Mert Sancaklı' diye bağırınca ancak isim kayıtlara geçiyor.' ifadelerini kullandı.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü