Baroların Ankara eylemi öncesi salgın gerekçesiyle eylem ve yürüyüşler yasaklandı

30 Baro Başkanı tarafından yapılan ortak açıklamada, 3 Temmuz’da Ankara'da Büyük Savunma Mitingi gerçekleştirileceği açıklanmasının ardından Ankara Valiliği şehirde artan koronavirüs vakalarının ardından 15 gün süreyle geçerli olacak kısıtlamaları duyurdu.
Baroların Ankara eylemi öncesi salgın gerekçesiyle eylem ve yürüyüşler yasaklandı
2020-07-02 13:03:22   Güncelleme: 2020-07-02 13:03:22    

Baro Başkanları tarafından düzenlenen toplantıda, Amasya Baro Başkanı Ahmet Melik bir açıklama yaparak, 80 baronun, iktidarın teklifine karşı 3 Temmuz’da Ankara’da miting düzenleyeceğini kaydetti.

Açıklamada, AKP’nin çoklu baro teklifine ilişkin hazırlanan taslağın ne barolar, ne avukatlar ne stajyer avukatlar ve baroların seçim sistemi hatta temsilde adalet konusunda fikir sahibi olmadığı ifade edilerek, '80 Baro olarak biz çoklu baroyu istemiyoruz' denildi.

Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada; Salgının engellenmesi adına, il UHK kararı uyarınca ilimizde maske zorunluluğu ve diğer kısıtlamaların yanısıra her türlü toplantı, gösteri yürüyüşü vb. faaliyetler 15 gün süreyle kısıtlanmıştır. denildi

Ankara Valiliği'nden gelen son dakika açıkması;

Ankara'da vaka sayılarında maalesef artış yaşanmaktadır. Salgının engellenmesi adına, il UHK kararı uyarınca ilimizde maske zorunluluğu ve diğer kısıtlamaların yanısıra her türlü toplantı, gösteri yürüyüşü vb. faaliyetler 15 gün süreyle kısıtlanmıştır.