Başak Demirtaş: Zulmün bitmesine sayılı gün kaldı; bir oy Yeşil Sol’a, bir oy Kılıçdaroğlu’na

Edirne F Tipi Cezaevi'nde bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerin önemine vurgu yaparak, seçmene milletvekili seçimlerinde Yeşil Sol Parti'ye, cumhurbaşkanlığı seçiminde ise Millet İttifakı'nın adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na oy verme çağrısı yaptı.
Başak Demirtaş: Zulmün bitmesine sayılı gün kaldı; bir oy Yeşil Sol’a, bir oy Kılıçdaroğlu’na
2023-05-01 15:41:09   Güncelleme: 2023-05-01 15:41:09    

Seçim gezileri kapsamında pazar günü Adana'ya giden Demirtaş, ilk durağı olan Küçükdikili Mahallesi'nde, 14 Mayıs'ı 'adaletsizliğin biteceği ve ekonomik krizin çözülmeye başlayacağı gün' olarak nitelendirdi. 

'Sizin o elinizdeki mühür, aynı zamanda bütün tutsak arkadaşlarımızın elindeki mühürdür' diyen Demirtaş, 'O mührü aynı zamanda onlar için kullanacaksınız. O mührü, barışın, özgürlüğün, huzurun kapılarını açmak için kullanacaksınız' ifadesini kullandı.

Daha sonra Gülbahçesi Mahallesi'ne giden Başak Demirtaş, '14 Mayıs’ta elimizde iki tane pusula bir tane de mühür olacak. İşte bir oyunuzu kardeşlik ağacına, barış ağacına, özgürlük ağacına, halkımızın ağacına vereceksiniz, değil mi?' diyerek Yeşil Sol Parti'ye destek çağrısı yaptı. 

Demirtaş, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de Yeşil Sol Parti'nin üyelerinden olduğu Emek ve Özgürlük İttifakı'nın destekleme kararı aldığı Kılıçdaroğlu'na oy verme çağrısı yaptı.

Başak Demirtaş, 'Bir de diğer oyumuz var, onu da Kılıçdaroğlu’na vererek bu zulüm iktidarına hep birlikte yeter diyeceğiz. Bu iktidarı göndereceğiz ve hayatın her alanında değişimin kapılarını hep birlikte açacağız' ifadelerini kullandı. 

Şimdiye kadar sırasıyla Diyarbakır, Batman, Dersim, Ardahan, Hakkari, Van ve Adana’da çeşitli seçim çalışmalarına katılan Başak Demirtaş’ın önümüzdeki günlerde Bursa, Dersim, Adana, Mersin ve İzmir’de düzenlenecek mitinglere katılması bekleniyor. Başak Demirtaş ayrıca, 13 Mayıs günü İstanbul ve Diyarbakır’da yapılacak final mitinglerinden birine katılacak.