Başarır: Bilal Erdoğan’ın kayınpederine, il başkanlarına, yandaşlarına sürekli kirli ihalelerle iş veriyorlar

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Devlet Malzeme Ofisi’nin açıklanan 2021 yılı sektör raporunda ihale yapılmaksızın, mal alımlarının doğrudan temin yöntemleriyle yapılmasını, 'Bilal Erdoğan’ın kayınpederine, il başkanlarına, ilçe başkanlarına, yandaşlarına sürekli bu kirli ihalelerle iş veriyorlar ama 84 milyon bu ülkede yaşıyor. Bakın geçen sene binlerce şirket ve esnaf battı' sözleriyle eleştirdi.
Başarır: Bilal Erdoğan’ın kayınpederine, il başkanlarına, yandaşlarına sürekli kirli ihalelerle iş veriyorlar
2022-07-19 17:39:47   Güncelleme: 2022-07-19 17:39:47    

DMO’nun 2021 Sektör Raporu’nda, doğrudan temin yoluyla 8 milyar 67 milyonluk mal alımı yapıldığını dile getiren CHP’li Başarır,  'Burada rekabet yok, ihaleye giren insanlar yok, açık ihale yöntemi yok, adrese teslim işler var. Benim ülkemde milyarlarca dolarlık Çanakkale Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, havaalanı ihaleleri nasıl 21/b ile adrese teslim yapılıyorsa DMO’nun bizler için aldığı mallarda da doğrudan temin yoluyla adrese teslim işler yapılıyor.

AKP, Kamu İhale Kanunu gibi bir kavramı lügatinden silmiş. Bilal Erdoğan’ın kayınpederine, il başkanlarına, ilçe başkanlarına, yandaşlarına sürekli bu kirli ihalelerle iş veriyorlar ama 84 milyon bu ülkede yaşıyor. Bakın geçen sene binlerce şirket ve esnaf battı. Neden onlara iş vermediniz? Neden adalet yok. Siz ihaleleri madem böyle yapıyorsunuz, Kamu İhale Kanunu’nu kaldırın. Yazık, geldiğimiz nokta gerçekten utanç verici bir durumdur' dedi.

Vehaber Menu