Başbakan Yardımcısı: Demirtaş, Putin’e saz çalmaya mı gitti?

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Rusya’yı ziyaret eden HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için 'Lavrov'a, Putin'e saz çalmaya mı gitti, ne için gitti?' dedi. Elvan, Türkiye’nin, Rusya’nın uyguladığı yaptırımlara yönelik alternatif planları olduğunu
Başbakan Yardımcısı: Demirtaş, Putin’e saz çalmaya mı gitti?
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Elvan, Demirtaş’ın Moskova ziyaretine ilişkin “Eline sazı alıp kanal kanal bazı medya organlarında parlatılmaya çalışılan Demirtaş işte bu. Şimdi yazın bakalım, acaba Demirtaş sazıyla mı gitti oraya? Lavrov'a, Putin'e saz çalmaya mı gitti, ne için gitti?” ifadelerini kullandı.

Sputnik'in haberine göre, Demirtaş’ın, Türkiye’ye ihanet ettiğini iddia eden Elvan, “HDP’ye oy verenler vatandaşlarımız, HDP'nin nasıl bir parti olduğunu, bu ülkeye nasıl ihanet ettiğini net bir şekilde Rusya ziyaretiyle görmüştür” dedi.

 

‘BÜTÜN PLANLAR HAZIR’

Rusya’nın Türkiye’ye yönelik uyguladığı yaptırımlarla ilgili de konuşan Elvan, şunları söyledi:

“Bakacağız, göreceğiz neler uygulayacaklar, ne tür yaptırımlar ortaya koyacaklar. Elbette bu tür bir yaklaşım içine girmeleri halinde bizim de atacağımız adımlar var. Bizim de B planımız, C planımız var. Bunların hepsi hazır. Rusya'nın herhangi bir yaptırım uygulaması halinde bizim de atabileceğimiz adımlar var.”