Başsavcılık: Özlem Zengin'e yönelik sözler nedeniyle resen soruşturma başlatıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Twitter’da Mert Yaşar isimli kullanıcı tarafından AKP Tokat Milletvekili 'Özlem Zengin'e yönelik sarf edilen sözler nedeniyle' resen soruşturma başlatıldığını; 'şüphelinin kimlik bilgilerinin tespiti ve yakalanması için kolluğa talimat verildiğini' açıkladı.
Başsavcılık: Özlem Zengin'e yönelik sözler nedeniyle resen soruşturma başlatıldı
2021-02-22 11:44:02   Güncelleme: 2021-02-22 11:44:02     BBC

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin’e, bir televizyon kanalında kullandığı 'Talimat, aynen öyle. Bu insanlar talimatla artık bebek sahibi oluyorlar, bebekli kadınlar cezaevinde var demek için' ifadeleri sebebiyle sosyal medyada, bazı gazeteci ve muhalefet partili siyasetçilerin de dahil olduğu bazı kullanıcılar tarafından tepki gösterilmişti.

Mert Yaşar’ın tweet’ini alıntılayan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, pazar gecesi 'Bağımsız Türk yargısından bu Mert Yaşar denen mahlukun en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz. Takipçisi olacağız…' ifadelerini paylaşmıştı.

Pazartesi sabahı Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, 'Tokat Milletvekilimiz, Grup Başkan Vekilimiz Özlem Zengin Hanıma yönelik ahlaksız ve seviyesiz saldırıyı kınıyorum. Bu eylemlere karşı hukuk, gereği neyse yapacaktır.' paylaşımı yaptı.

Geçen hafta da cezaevinde 'çıplak arama' yapıldığı eleştirilerini reddederek 'Onurlu ve ahlaklı kadın bir sene beklemez' diyen AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin'in TBMM'deki sözleri tartışma yaratmış ve tepkilere neden olmuştu

TBMM Genel Kurulu'nda, Perşembe günü HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ve Ömer Faruk Gergerlioğlu, cezaevlerindeki 'çıplak arama' yapıldığını belirterek, bu uygulamadan vazgeçilmesini istediler.

Uşak'ta cezaevinde çıplak arama yapıldığı iddialarını reddeden Zengin, 'Onurlu kadın, ahlaklı kadın bir sene beklemez. Bu, kurgusal bir harekettir ve biliyoruz ki size bir 'Aferin' geldi. Hapisteki bu çıplaklıkla alakalı mevzuyu başlatan FETÖ'cü kadınlara bekledikleri yerden bir takdirname geldi' dedi.