Batman'da polis milletvekiline silah doğrulttu!

Batman'da greve destek veren HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan'a silah doğrultan polis ardından havaya ateş açtı.
Batman'da polis milletvekiline silah doğrulttu!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Batman'da düzenlenen grevde polis HDP Milletvekili Mehmet Ali Aslan'a da silah doğrultup havaya ateş açtı.  HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan sivil polisin kimliğini  görmek isteyince polisler tepki gösterererek soru soran milletvekiline silah doğrulttu.

Saldırıyı İleri’ye anlatan Mehmet Ali Aslan, Batman’da kent genelinde esnafın bugün sendika ve meslek odalarının yaptığı greve destek vermek için kepenk açmadığını, grev için yapılan basın açıklamasına 5 binin üzerinde kişi katıldığını söyledi. Basın açıklamasından sonra kitlenin dağıldığı esnada sivil polisin yurttaşların içine silahla girerek sağa sola ateş açmaya başladıklarını ifade eden Aslan “Buna provokasyon kelimesi bile az kalır” ifadelerini kullandı.

 

 

Aslan sözlerini şöyle sürdürdü:

'TERÖRLE MÜCADELE POLİSİ TERÖR ESTİRİYOR'

"Daha sonra ara sokaktan 20 yaşlarında yüzü gözü dağılmış bir çocuğu getirdiler. Bende “Çocuğa neden işkence yapıyorsunuz bırakın” dedim. Sakalı birbirine karışmış biri beni iteleyerek “Defol git sen kimsin” diye cevap verdi. Bende “Sen kimsin” diye sorduğumda “Ben devletim” diye cevap verdi.

TEM Amiri ve birlikte olan 3-4 kişi havaya ateş açtılar. Bizi tarayacaklarını sandık. Terörle Mücadele polisleri kentte terör estiriyor. Bunları çekseler Batman huzurlu.”

BATMAN HALKI GREVE TAM DESTEK VERDİ: MARKETLER BİLE İŞ BIRAKTI

 “Şu anda Batman’da Migros da dahil marketler bile kapalı. Hepsi greve destek veriyor” diyen Aslan kentte greve desteğin büyük olduğunu kaydetti. 

“Biz halkımızdan değerli değiliz” diyen Aslan Tahir Elçi’ye yapılmak istenenin vekillere yapılmak istendiğini belirterek sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Bunların sorumlusu Saray’dır. Seçilmişlere, vekillere verilecek en ufak bir zarar planlıdır. Tahir Elçi’ye yapılmak istenen vekillere yapılmak isteniyor. Havuz medya ve AKP tarafından toplumda bunun algısı oluşturuluyor. Cumhurbaşkanı ve Başbakanın HDP’li vekilleri hedef göstermesi bunun işaret fişeğidir. Bu aşikardır. Bu bir talimat olaran alınıyor ve yargılanmayıp yanımıza kar kalır düşüncesiyle bu cürretkarlığı gösteriyorlar. Gün geçtikçe pervasızlaşıyorlar.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü