Bayhan: İsrail'in ile her türlü bağımlılık ilişkilerine girip sonra da Filistin halkıyla dost olamazsınız

EMEP İstanbul Milletvekili İskender Bayhan, TBMM Genel Kurulu’nda AKP’ye 'Zulmün karşısında susmak dilsiz şeytanlıktır diyenlere buradan sesleniyoruz: Peki zulmedenle el ele sermaye biriktirip, zenginleşmek kâr ve rant biriktirmek, iş birliği yapmak, sonra da Filistin halkına dostluk mesajları vermek nasıl bir şeytanlıktır?' dedi.
Bayhan: İsrail'in ile her türlü bağımlılık ilişkilerine girip sonra da Filistin halkıyla dost olamazsınız
2023-10-12 20:39:40   Güncelleme: 2023-10-12 20:39:40    

Anka'nın aktardığına göre EMEP İstanbul Milletvekili İskender Bayhan, TBMM Genel Kurulu'nda yerinden söz talep etti ve konuştu. Filistin halkı ile dayanışma için atılması gereken acil ve somut adımları gündeme getiren Bayhan, şunları söyledi:

'İsrail ile yapılan tüm ikili anlaşmalar iptal edilmelidir. Filistin halkının insanca yaşayacağı ekonomik ve sosyal koşullar için her türlü destek sağlanmalıdır. ABD ve NATO üsleri derhal kapatılmalıdır. Rojava dahil olmak üzere sınır ötesi operasyonlara son verilmelidir. Kürt sorununun eşit haklara dayalı çözümü için demokratik ve barışçıl adımlar atılmalıdır. İsrail, işgal ettiği topraklardan çekilmeli ve adil bir çözümle iki devletli bir yapı sağlanmalıdır. Halklar kendi geleceklerini kendileri belirlemelidir. Bu amaçla dayanışma ve mücadele büyütülmelidir.

‘Zulmün karşısında susmak dilsiz şeytanlıktır’ diyenlere buradan sesleniyoruz: Peki zulmedenle el ele sermaye biriktirip, zenginleşmek kâr ve rant biriktirmek, iş birliği yapmak, sonra da Filistin halkına dostluk mesajları vermek nasıl bir şeytanlıktır. İsrail'in Siyonist burjuvazisi ile ve onların devletleriyle her türlü bağımlılık ilişkilerine girip sonra da Filistin halkıyla dost olamazsınız, olamazsınız, olamazsınız!'