BBC sunucusu: Şişman annelerin memelerini açması güzel değil!

BBC sunucusu Alex Dyke, canlı yayında '2015 yılındayız. Kadınlar, anneler, toplum içinde emzirmenizden hoşlanmıyoruz, gerçekten hoşlanmıyoruz. Emzirmek doğal değil' dedi.
BBC sunucusu: Şişman annelerin memelerini açması güzel değil!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2020-08-23 20:08:50    

Dyke'ın sözleri üzerine başlatılan imza kampanyasının ardından BBC, Dyke hakkında 'uzaklaştırma' kararı aldı. The Independent'ın haberine göre, Radio Solent’te program yapan Alex Dyke daha sonra söylediklerini savunmak amacıyla 'Demek istediğim, şişman annelerin, memelerini otobüslerde açması hiç güzel görünmüyor' dedi. Dyke, 'Dün başımdan geçti. Otobüste bir kadın oturuyordu. Çok iri bir kadındı ve kucağında bir çocuk vardı. Otobüste çocuğunu emzirmeye başladı. Nereye bakacağımı şaşırdım. Beni çok zor bir pozisyona soktu' demişti.  Dyke'ın sözlerinin ardından charge.org’da başlatılan kampanyayla Dyke'ın programdan alınması talep edildi. Kampanyayı başlatan Maisie Jameson, 'Emzirmeyle ilgili zaten yeteri kadar olumsuz yargı var; Alex Dyke gibi kadın düşmanlarının bu durumu daha da belirgin hale getirmesine ihtiyacımız yok' dedi. 6 bin 600’den fazla kişinin imzaladığı dilekçe üzerine BBC; Dyke’ın yorumunun ‘kabul edilemez’ olduğunu ve DJ’in cuma günkü programda olmayacağını söyledi. Uzaklaştırmanın ne kadar süreceği ise belirsiz.

 EMZİRMEK DOĞAL DEĞİL

Dyke, şu an internetten kaldırılmış olan programında '2015 yılındayız. Kadınlar, anneler, toplum içinde emzirmenizden hoşlanmıyoruz, gerçekten hoşlanmıyoruz' demiş ve 'Emzirme doğal değil. Doğal olduğunu biliyorum ama bir bakıma da doğal değil… Taş Devri’nde daha iyisini bilmediğimiz zaman normaldi' yorumunu yaptı.