BBC yine veganları ve hayvanları hedef aldı!

Boğalara yapılan işkenceye ve Yulin Katliamı'na 'festival' diyen BBC'nin hedefinde yine hayvanlar ve veganlar vardı. BBC, sağlıklı beslenmeyen bir çocuğun sağlıksız oluşunu veganlığa bağladı.
BBC yine veganları ve hayvanları hedef aldı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

İtalya’nın Milano kentinde bir çocuğun sağlıksız beslenme nedeniyle hastaneye kaldırılmasını BBC veganlığa bağladı.

Et, süt, yumurta tüketen ve beslenme yetersizliğinden tedavi gören yüzlerce çocuk bulunurken BBC'nin neden veganlığı hedef aldığı merak konusu oldu.

Mezbaha şirketlerinin hiç yapmadığı araştırmaları bilimsel veriymiş gibi sunan medya kuruluşları bir bir deşifre olurken BBC'nin bu haberi ne amaçla yaptığı tartışma konusu oldu.

Geçtiğimiz yıl Sputnik de benzer bir habere imza atarak İngiltere'de Sevgililer Günü'nde bir restoranın menüye kaz ciğeri koymasını skandal bir şekilde servis etmişti. Olayı haberleştiren Sputnik kazların katledilmesini ' Sevgililer günü romantizmi' veganları ise saldırgan ve vandal kişiler olarak sunmuştu.

Olayın yaşandığı bölgede Norfolk polisi ise doğrudan bir tehdit olmadığını, soruşturmaya gerek olmadığını belirtirken Sputnik'in 'ölüm tehdidi' sonucunu nereden çıkardığı ise merak konusu olmuştu.

BBC Türkçe'de Pınar Övgü imzalı haberde ise "Hindistanlı baba ile İtalyan annenin, hiçbir tür hayvansal gıdanın yer almadığı vegan diyetiyle beslendiği, oğullarına da bu diyeti uyguladığı belirtildi.

Büyükanne ve büyükbabası tarafından hastaneye götürülen Andrew isimli 13 aylık bebeğin 3 aylık bir bebeğin gelişimini gösterdiği, kalsiyum eksikliğinden kalp rahatsızlığına kadar birçok bozukluk taşıdığı belirlendi." denilerek çocuğun yetersiz beslenmesi veganlığa bağlandı.

BBC'nin haberi sosyal medyada tartışma konusu oldu.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü