BDSP: 4 yoldaşımız sabaha karşı evlerine yapılan baskınlarla gözaltına alındı

BDSP (Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu)'ndan yapılan yazılı açıklamada 'Devrimcilerinin iradesini gözaltı terörü ile ele geçiremeyen sermaye devleti şimdi de polis operasyonlarını devreye soktu.' ifadelerine yer verildi.
BDSP: 4 yoldaşımız sabaha karşı evlerine yapılan baskınlarla gözaltına alındı
2020-06-16 14:25:39   Güncelleme: 2020-06-16 14:25:39    

Yapılan yazılı açıklama şu şekilde;

Polis operasyonları, baskılar, gözaltılar bizleri yıldıramaz!

 

Devrimci sınıf mücadelesinin büyümesinden korkan sermaye devleti sınıf devrimcilerine yönelik saldırılarını sürdürüyor.

Geçtiğimiz günlerde Gebze'de 15-16 Haziran Büyük İşçi Direnişi'nin 50. yıldönümünde basın açıklaması yapmak isteyen yoldaşlarımıza polis azgınca saldırmış, 13 yoldaşımızı gözaltına almıştı. Gözaltı sırasında Amerikan polisini aratmayan görüntüler kamuoyuna yansımıştı. Sınıf devrimcilerinin iradesini gözaltı terörü ile ele geçiremeyen sermaye devleti şimdi de polis operasyonlarını devreye soktu.

 

4 yoldaşımız sabaha karşı evlerine yapılan baskınlarla gözaltına alındı. Gebze İşçilerin Birliği Derneği de sabah saatlerinde basıldı.

Bizler, sınıf devrimcileri olarak bu saldırganlığın sebebini biliyoruz. Bu saldırıların tam da 15-16 Haziran'ın 50. yıldönümünde gerçekleşmesi tesadüf değildir. Bundan 50 yıl önce 15-16 Haziran büyük işçi direnişinden korkanlar bugün de yeni 15-16 Haziranların yaşanmasından korkmaktadırlar!

Faşist tek adam rejimi devrimci sınıf mücadelesinin büyümesinden duyduğu korkuyla saldırmaktadır. Salgın döneminde 'normalleşmeden' bahseden sermaye iktidarının 'yeni normali' baskı ve yasakların arttırılması, işçi sınıfı üzerindeki sömürünün katmerleştirilmesidir. Ancak tüm çabaları nafiledir. Bir kez daha ilan ediyoruz! Baskılar, operasyonlar, gözaltılar bizleri yıldıramaz! 15-16 Haziran ruhuyla mücadele etmeye devam edeceğiz!

Gözaltılar derhal serbest bırakılsın!