Belediyenin 'çıplaklık yasaktır' tabelasını soyunarak protesto ettiler

Yunanistan'ın turistik Gavda (Gavdos) Adası’nda, belediyenin 'çıplaklık yasaktır' tabelasını daha önce soyunarak protesto eden çıplaklar (nudistler) bu kez de tabelaları kaldırdı.
Belediyenin
2023-08-12 16:41:19   Güncelleme: 2023-08-12 16:41:19    

Ege'deki nudistlerin merkezi haline gelen Gavda (Gavdos) Adası'nda belediyenin altın sarısı kumsalları ile ünlü plajlarına 'çıplaklık yasaktır' tabelaları dikmesi her yıl adaya gelen ve çıplak denize giren nudistleri şoke etti.

Sözcü gazetesinden Yaşar Anter'in haberine göre; nudistler tabelanın yanında soyunarak belediyenin kararına tepki gösterdi. Nudistler binlerce yıldır doğası bozulmamış adada çıplak denize girmenin ve doğa ile bütünleşmenin yasak olamayacağını belirterek tabela önünde çırılçıplak soyunup belediyeyi protesto etmelerinin, durumu uluslararası platforma taşımalarının ardından, belediyenin diktiği tabelaları yerinden söküp, çöpe attı.

Nudistlerin protesto etmelerinin yanı sıra belediyenin diktiği resim uyarı tabelalarının kaldırılması adanın kadın belediye başkanı Lilian Stefanaki'yi öfkelendirdi.

Başkan Stefanaki hazırlattığı 'çıplaklık yasaktır' tabelalarını yeniden plajlara dikerek belediyenin resmi sayfasından yeni bir duyuru yayınladı.