Belfast'ta İngiltere ile birlik yanlılarının protestoları şiddetlendi

Son günlerde başlayan protestolar şiddetlendiği Kuzey İrlanda'da, İngiltere ile birlik yanlıları, polise karşı taş, havai fişek ve molotof kokteylleri kullanırken polis, 6 yıl sonra ilk defa göstericilere tazyikli su ile müdahale etti.
Belfast'ta İngiltere ile birlik yanlılarının protestoları şiddetlendi
2021-04-10 00:59:47   Güncelleme: 2021-04-10 00:59:47    

Kuzey İrlanda'nın başkenti Belfast'ta, ayrılıkçı Sinn Fein partisi mensuplarının düzenlediği cenaze töreninde Kovid-19 tedbirlerinin ihlal edilmesine karşı İngiltere ile birlik yanlılarının gösterdiği tepkinin ardından başlayan protesto ve şiddet eylemleri sürüyor.

Geçen hafta Kovid-19 kısıtlamaları ve Brexit sonrası koyulan ticaret kurallarına yönelik öfke, Protestan ve Katolik topluluklar arasındaki gerilimi yeniden yükseltti.

ABC News'in aktardığına göre, dün de devam eden protestoların ölçeği önceki günlere göre düşük olsa da 19 polis yaralandı ve toplam yaralı emniyet mensubu sayısı 74'e yükseldi. Birlik yanlıları polise karşı taş, havai fişek ve molotof kokteylleri kullanırken polis, 6 yıl sonra ilk defa dün, göstericilere tazyikli su ile müdahale etti.