Belogic isimli sözde şirketten reklam dolandırıcılığı

Maxad isimli reklam şirketinin devamı niteliğinde olduğunu belirterek reklam faaliyeti yürüttüğünü iddia eden Belogic, yayıncılara ödeme yapmamak için çeşitli hilelere başvuruyor.
Belogic isimli sözde şirketten reklam dolandırıcılığı
2021-05-17 17:55:34   Güncelleme: 2021-05-17 23:05:09    

Belogic adıyla reklam faaliyeti yürüttüğünü iddia eden şirket her ay çeşitli bahanelerle yayıncılara ödemesini yapmıyor. Ödemesini alabilenler ya savcılığa giderek şikayet edeceğini belirtenler ya da çeşitli şekilde firma yetkilileri ile polemiğe girenler.

Vehaber'in de bir dönem çalıştığı şirketle yaşanan 3 aylık süreci başka yayıncıların da mağdur olmaması adına kamuoyuyla belgeleri ile paylaşıyoruz.

1- Belogic isimli sözde şirketin yetkilisi olduğunu belirten Doğukan Uzun, Vehaber'e mail yoluyla ulaşarak reklamlarını sitede yayınlamak istediğini belirtti.

2-Şirket; Sabah, Mynet, haberler.com gibi platformlarda reklamlarının yayınlandığını öne sürerek güven kazanmaya çalıştı fakat yaptığımız araştırmalarda bu platformlarda kendilerine ait bir reklam göremedik.

 

3- Şirket bizden ödeme yapmak için hesap numarası dahi istemedi, biz ödeme zamanını sorduğumuzda, o vakit geldiğinde bize ulaşacaklarını öne sürdüler ve ulaşmadılar. Dediklerini yapmadıkları için biz ulaştık ve sorduk.

4- Sürekli, bir aksaklık, sürekli bir finans birimine iletmeler ama gelen giden yoktu.

5- Sonra yeniden gün verildi, o gün geldiğinde de ödemelerin yapılmaya başlandığı, ilerlendiği bilgisi verildi ama yine gelen giden yoktu.

6- Sürekli ilerleyen, sürekli finans birimine aktaran şirket bir türlü ödeme yapamıyordu. Biz de savcılığa gidip suç duyurusunda bulunacağımızı belirttik. Ve ödeme jet hızında yapıldı.

7- Şirketle yaptığımız görüşmeler neticesinde o aya özgü bazı sorunlar olduğu, bunun bir daha tekrar etmeyeceği belirtilse de ödeme tarihi 1'den 15'ine, 15'inden 17'sine çekildi ve 17'sinde panellerinin bozulduğunu bakiyelere ulaşamadıklarını söylediler, bakiyeye biz ulaştık ve kendileri adına utanarak onlara yolladık.

8- Tabii biz bakiyeye ulaşıp kendilerine ilettiğimizde sorunun panele ulaşamama meselesi olmadığı da netleşmiş oldu, ödeme yine yapılmadı. Yapılan haberin ardından ödememiz yine jet hızında yapıldı.

Vehaber Menu