'Ben milletimin bağrındayım, hiçbir yere gitmiyorum'

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkındaki kesinleşmiş yargı kararı Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda okundu. Kararın okunması ile milletvekilliği sona eren Gergerlioğlu, 'Ben milletimin bağrındayım, kalbindeyim, hiçbir yere gitmiyorum' dedi.
'Ben milletimin bağrındayım, hiçbir yere gitmiyorum'
2021-03-17 15:30:42   Güncelleme: 2021-03-17 15:30:42    

HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliği, hakkındaki kesinleşmiş yargı kararının Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda okunmasıyla birlikte sona erdi. HDP'nin Meclis'teki sandalye sayısı 55'e düştü.

Daha önce yaptığı açıklamada 'Burası TBMM. Ben de milletin iradesini temsil ediyorum, çok açık bir haksızlıkla bu gasp edilmeye çalışılıyor. Ben milletin meclisinde milleti koruyacağım' diyen Gergerlioğlu'nun bu doğrultuda Meclis'i terk etmeyerek eyleme başlaması bekleniyor.

Kararın okunması sonrası oturuma 10 dakika ara verildi. HDP sıralarından tepkiler yükselirken, sosyal medyada açılan canlı yayında açıklamalarda bulunan Gergerlioğlu, 'Bu anayasayı çiğneyen bir karar. Bu siyasi bir karar. Bu kararı tanımıyoruz. Ben sadece bir barış paylaşımı yaptım. Ben tekrar söylüyorum, yaşamak direnmektir. İstedikleri kadar uyduruk cezalar vesinler. Biz yolumuza devam edeceğiz. 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' yazıyor' dedi.

'Enis Berberoğlu milletvekili olarak döndü. Benim de buraya döneceğim kesindir. Bütün bunları bile bile vekilliğimi düşürüyorlar' ifadesini kullanan Gergerlioğlu, salona dönerek 'Baştan sona hukuksuzlukla doluydu bu karar. Ben milletimin bağrındayım, milletimin kalbindeyim ve hiçbir yere gitmiyorum' diye seslendi.

Kerestecioğlu: Bu haksızlığı asla kabul etmiyoruz

Gergerlioğlu hakkındaki karara birçok siyasetçi tepki gösterdi. HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, 'Meclis Genel Kurulu'ndan canlı yayında olacağız. Bu haksızlığı asla kabul etmiyoruz' ifadesini kullandı.

Tekin: AKP zulmünün yeni bir seviyesi

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin de kararın hukuki değil siyasi bir karar olduğunu belirterek 'Bir tweet bahane edilerek insan hakları mücadelesi veren, her kesimden vatandaşın temel haklarını korumaya çalışan bir milletvekili hapsedilmeye çalışılıyor. AKP zulmünün yeni bir seviyesi' dedi.

Basın locasında protesto

Eski AK Parti Bitlis Milletvekili Abdürrahim Aksoy, Gergerlioğlu hakkındaki kararı TBMM Genel Kurulu'nun basın locasında 'Otokrasiye karşıyım' diyerek protesto etti.

Ne olmuştu?

​Gergerlioğlu hakkında milletvekili seçilmeden önce yaptığı sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek verilen 2 yıl 6 ay hapis cezası kararı, Yargıtay 16. Ceza Dairesi tarafından onanmış ve dosya Meclis'e gönderilmişti.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü