BERNİE BEBEK HAYATINI KAYBETTİ!

Bernie Bebek lakaplı Oliver Lomas, ani bebek ölümü sendromu nedeniyle yaşamını yitirdi.
Bernie Bebek hayatını kaybetti!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

ABD’de Sosyalist aday adaylarından Bernie Sanders’in seçim kampanyasında tanınan Bernie Bebek lakaplı Oliver hayatını kaybetti. Aday Sanders’a benzemesi için kafasına peruk ve gözüne gözlük takılan üç aylık Oliver Lomas, ani bebek ölümü sendromu nedeniyle yaşamını yitirdi. Time dergisinin haberine göre, 25 Şubat’ta ölen bebeğin ardından ailesi GoFundMe sitesinde hesap açarak, cenaze töreni masrafları için insanlardan destek olmasını istedi. Bugüne kadar 17 bin 500 dolar bağış toplandı.

ANİ BEBEK ÖLÜMÜ SENDROMU NEDİR?

Görünürde veya gerçekten iyi durumda olan bir bebeğin beklenmedik ve açıklanamayan ölümü. Ani bebek ölümü sendromu, yaşları iki hafta ila 12 ay arasında değişen çocuklarda en sık görülen ve bu yaş grubundaki bütün ölümlerin üçte birinden sorumlu olan ölüm nedenidir. Bu sendrom dünyanın her yerinde görülür ve her yıl görülen vaka sayısı nisbeten sabittir. Çocuklardaki bütün ölüm nedenleri arasında kazalardan sonra ikinci sırada yer alır. ABD'de her yıl 8.000-10.000 bebek, bu sendromdan ölmektedir. Bu da canlı doğan her 400-500 bebekten birinin ani bebek ölümü sendromu nedeniyle kaybedilmekte olduğunu gösterir. Sendrom daha çok, üçüncü - dördüncü aylarda görülür; prematürelerde ve yoksul ailelerin çocuklarında daha sık karşımıza çıkar. Yine bu sendrom erkek çocuklarda ve yaz aylarından çok kış aylarında görülmektedir. Ani bebek ölümü sendromu nedeniyle ölen hemen bütün bebekler, uykudayken ölmektedir.

Ani Bebek Ölümü Sendromu ölümlerinin çoğu "düşük risk" li grupta incelenen bebeklerden olur. Doğumdan sonra sigara dumanlı bölgede yaşama ani bebek ölümüne neden oluyor.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü