Beştaş'tan Erdoğan'ın 'Demirtaş Kürt değil' çıkışına tepki: Kafatasçı bir siyasetin dile dökülmüş hali

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Selahattin Demirtaş'ı hedef aldığı 'Şu anda Edirne Cezaevi’nde olan zatın Kürtlükle alakası var mı, yok, bu adam Kürt değil' sözlerine tepki gösterdi. Beştaş, 'Kafatasçı bir siyasetin dile dökülmüş hali. Nasıl bir ırk ataması yapıyor? Bunu tartışmayı bile zul kabul ediyorum' dedi.
Beştaş'tan Erdoğan'ın “Demirtaş Kürt değil” çıkışına tepki: Kafatasçı bir siyasetin dile dökülmüş hali
2022-10-24 15:31:06   Güncelleme: 2022-10-24 15:31:06    

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Diyarbakır’da eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı hedef alarak 'Şu anda Edirne Cezaevi’nde olan zatın Kürtlükle alakası var mı, yok, bu adam Kürt değil' açıklamasını yapmıştı.

HDP Grup Başkanvekili Beştaş, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Demirtaş’ı hedef aldığı sözlerine tepki gösterdi. 

Artı gerçek'te yer alan habere göre, Beştaş, Erdoğan'ın sözleri için 'Kafatasçı bir siyasetin dile dökülmüş hali' dedi.

Beştaş, konuşmasına şöyle devam etti: 'Dün çokça hakaret etti. Demirtaş'a, Mithat Sancar'a... Kafatasçı bir siyasetin dile dökülmüş hali aslında.

Nasıl bir ırk ataması yapıyor? Hakikaten bunu tartışmayı bile zul kabul ediyorum.

Demirtaş'ı Kürt olduğu için yargılıyor, muhalif olduğu için yargılıyor, Kürt sorunun demokratik çözümünü savunduğu için yargılıyor, 4 Kasım 2016'dan beri rehin tutuyor ama hala onun üzerinden siyaset yapmaya devam ediyor. Hakikaten Allah akıl fikir versin diye söylemek istiyorum.

Diyarbakır'da yaşayan, büyüyen, mesleğini yapan Demirtaş'ı anlatmak için Diyarbakırlıları toplamış. Tabii orada Diyarbakırlı varsa'

Vehaber Menu